Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İş adamı ve Doğan Medya'nın sahibi Aydın Doğan ile birlikte 47 kişinin Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla açılan dava bugün başlıyor. İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, Doğan ile üst düzey yöneticileri hakkında 24.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca açılan davada, 2001-2008 yılları arasında Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı belirtiliyor. Şirketin Doğan Grubu'na geçtikten sonra vergi muafiyetinden yararlanmak için Ukrayna ve Rusya gibi AB üyesi olmayan ülkelerden akaryakıt ithalatı yaparak devleti zarara uğrattığı ileri sürülüyor.
İŞTE SUÇLAMALAR
Doğan Grubu'nun eksik ithalat vergisi ödemek için merkezi Bahamalar'da olan ancak İngiltere'de faaliyet gösteren Point isimli bir şirket kurduğu belirtilerek, 64 sevkıyatta 6.3 milyon dolarlık vergi kaybı yaşandığı dile getiriliyor. Rusya ve Ukrayna'dan yola çıkan akaryakıt gemisi denizdeyken, içindeki mamule ilişkin evrakların değiştirildiği, petrolün İngiltere'den alınıyormuş gibi evrak düzenlendiğine dikkat çekiliyor. Bu işlemleri Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin bilmemesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade ediliyor. İddianamede, aralarında işadamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 şüpheli hakkında "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma" suçlarından hapis cezaları isteniyor. Doğan ve Özince'nin 8.5 yıldan 24.5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Diğer 45 şüpheli hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezaları isteniyor.
Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.