BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAyda 500 bin dolara ofis kiralamış----

Ayda 500 bin dolara ofis kiralamış

Ayda 500 bin dolara ofis kiralamış
05 Ocak 2014 - 15:27 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, yaklaşık altı ay önce bankanın İstanbul'daki genel müdürlük binası için aylık 500 bin dolara bina kiralamış

Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda evinde, 4.5 milyon doları ayakkabı kutularının içinde sakladığı ortaya çıkan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, yaklaşık altı ay önce bankanın genel müdürlüğünü sessiz sedasız İstanbul’a taşıdığı ortaya çıktı.
Taraf'ın haberine göre Aslan’ın, Ataşehir’de bulunan Finans Kule’de genel müdürlük binası için 500 bin dolar bedelle ofis kiraladığı belirlendi. Aslan’ın, üç yıllık kira bedelini de peşin ödemesi dikkat çekti.

Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından gözler, Türkiye Halk Bankası’na çevrildi. Bankanın, genel müdürlüğünün de, ana sözleşmede yapılan bir değişiklik ile yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a taşındığı saptandı.

Halkbank, İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında, yer alıyor. Ve bankanın projenin tamamlanmasının ardından İstanbul’a taşınması öngörülüyordu. Ancak banka yönetim kurulunun aldığı bir kararla projenin bitirilmesini beklemeden merkezini İstanbul’a taşıdığı belirlendi.

Bankanın merkezinin İstanbul’a taşınması Sayıştay denetçilerinin de dikkatinden kaçmadı. Sayıştay, bankanın hesapları ile ilgili hazırladığı son raporda, bankanın 226.8 milyon lira bedelle İstanbul Finans Merkezi’nde arsa satın aldığı hatırlatıldı.

Finans Merkezi’ndeki inşaat çalışmalarının devam ettiği ifade edilen raporda, banka yönetiminin projenin tamamlanmasını beklemeden merkezini İstanbul’a taşıdığı vurgulandı. Raporda, Ataşehir’de Finans Kule’de genel müdürlük hizmetleri için ofis kiralandığı da vurgulandı. Raporda yer alan bilgilere göre, ofis 500 bin dolar aylık kira ile dört yıl olarak kiralandı. Ofisin üç yıllık kira bedeli de peşin ödendi. Bankanın Ankara’da bulunan genel müdürlük binası ise bankanın ek binası olarak kullanılmaya devam ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan 08 Ocak 2014 00:58

    Bu kadar yıpranan bir adam hala neden görevden alınmıyor?

  • isimsiz 08 Ocak 2014 00:23

    bu haberi yapan editör arkadaş araştır bakalım bina kime aitmiş öyle bir manşet atmışsınki sanki öbür bankalara yardakçılık yapıyorsun

  • yeterr07 Ocak 2014 12:26

    yalan haberleri bırakın sessiz sedasız genel müdürlük nasıl taşınsın o bina halk gyo tarafından satın alındı ve kiralandı ataşehirde koskoca bir binanın kirasının 500.000 olması çok doğal

  • halkın bankası06 Ocak 2014 12:33

    Yalan yanlış bilgilerle milleti kandırmayın. Ataşehir’deki bina, Halkbank’ın iştiraki Halk GYO adına satın alınmış ve bu iştirak şirketinden bankaya kiralanmıştır. Yani, kira bedeli sağ cepten çıkıp sol cebe girmektedir. Bu binaya geçilerek, İstanbul’daki 4-5 adet eski ve deprem riski taşıyan binada verilen hizmet, tek çatı altında toplanmıştır. Oluşturulmaya çalışılan sahte senaryolara inanmayın lütfen. Halkbank hakkındaki bu asılsız iddialar da sıkı bir şekilde takip edilmekte olup Bankaya duyulan güvene zarar verenler hakkında adli süreçlerin başlatılacağı mutlaktır.

  • Murat06 Ocak 2014 12:28

    Acaba o ofis kimin?

  • kadir06 Ocak 2014 10:54

    hükümetten habersiz bir şey yapılabılırmı.

  • reis05 Ocak 2014 18:39

    bankalardan milletin 50 milyar dolarını götürdüler sayın kılıçdaroğlu ayakkabı kutusu kadar meşhur olmadı nerde hak ?

  • T.C AKIN05 Ocak 2014 18:26

    ERSOYANLAR MİLLETİ DONUNA KADAR SOYMUŞ AMA ERDOYAN OLAMAMIŞLAR AMA HEM HIRSIZ HEMDE ARSIZLAR

  • alabao05 Ocak 2014 17:40

    allah aşkına artık kim kiminle ortaya çıksın sanki herşeyi tayyip yapmış gibi çene yapılmasın bildiğiniz bir şey varsa konuşun yoksa çamur atıp durmayın.

  • MUSTAFA05 Ocak 2014 16:01

    O MİLLET YERYÜZÜNDE VAR MIDIRKİ HIRSIZLARIN ARKASINDA BİR BAŞBAKAN VE BAŞBAKANIN ARKASIN DA BİR MİLLET :DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNNLE

  • MUSTAFA05 Ocak 2014 16:00

    SÜLO O PARAYI KİME YEDİRDİN. 2 DÜNYADA DA İFLAH OLMA ÇOLUK DAN ÇOLUĞUNDAN ÇIKSIN