Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bölgedeki limanlarda bekletilen gemilere ilişkin bilgi verdi.
Azak Denizi'ndeki limanlarda Türkiye'ye gelmek üzere toplam 28 bin ton ayçiçeği yağı yüklü 6 geminin, savaş durumu sebebiyle Rusya limanlarında beklediğini anımsatan Karaismailoğlu, gemilerin bulundukları limanlardan 9 Mart'ta kalkış izni aldığını bildirdi. Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
"Bu gemilerden, 6 bin 99 ton ham ayçiçeği yağı taşıyan M/T Lilac bu sabah erken saatlerde İstanbul Boğazı'nı geçerek Marmara Denizi'ne açıldı. Varış limanı Mersin'e doğru seyrediyor. 15 Mart'ta Mersin'e yanaşması planlanıyor. Bu gemilerden ikincisi olan ve yine 5 bin 753 ton ham ayçiçeği yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz'de seyir halinde. Yarın İstanbul Boğazı'ndan geçecek. Diğer 4 ayçiçeği yağı taşıyan gemi ise Karadeniz'de seyir halinde olup, 17 Mart'a kadar ülkemiz limanlarına yanaşmaları planlanıyor."
Gemiler dışında Azak Denizi'ndeki limanlarda 18 Türk sahipli geminin de beklediğine işaret eden Karaismailoğlu, "Gemilerden bazıları ülkemize, bazıları ise diğer ülkelere mısır, demir, demir filizi, buğday, buğday kepeği-küspesi, kömür ve ayçiçeği küspesi yüklerini götürmek üzere yine çarşamba gününden itibaren bulundukları limanlardan kalkış izni aldı. Bir gemimiz ise Azak Denizi'ndeki Temruk Limanı'nda pirinç kepeğini yükleme yapmak için giriş sırası bekliyor. Karadeniz'deki olumsuz hava ve deniz koşullarından dolayı bu gemilerden 5'i Karadeniz'e açılabildi. Diğerleri Kerch Boğazı'nda ve Azak Denizi'nde demirde bekliyor. Deniz ve hava şartlarına bağlı olarak bu gemilerin de pazar gününden itibaren varış limanlarına ulaşmalarını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Rusya'nın Karadeniz'de bulunan limanlarında savaş durumu sebebiyle herhangi bir durma veya yavaşlama olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, buradaki limanlara gemilerin giriş, çıkış, yükleme ve tahliye yaptıklarını bildirdi.
"Ukrayna limanlarındaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz"
Ukrayna limanlarındaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerine dikkati çeken Karaismailoğlu, bu ülke limanlarında savaşın başlamasıyla yükleme ve tahliye işlemlerinin tamamen durduğunu aktardı.
Karaismailoğlu, Ukrayna limanlarında 4'ü Türk bayraklı olmak üzere 23 Türk sahipli ve işletmeli gemi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Savaşın ilk günü Ukrayna makamları bir navtex yayımlayarak, tüm limanların yaklaşımlarına deniz mayını döşediğini deklare etti, limanlara giriş ve çıkışı yasakladı. Yine aynı gün, Rus makamları da Ukrayna limanlarına giriş veya çıkış yapacak gemileri düşman ilan edeceklerini bildirdi. Bu gemiler de gerek ülkemiz limanlarına gerekse diğer ülkelere maden, demir, demir cevheri, rulo sac, buğday, küspe ve soya fasulyesi götürmek için bekliyor. Savaşın başladığı günlerde bu gemilerde toplam 202 Türk gemi insanı bulunuyordu. Bu gemi insanlarımızın 83'ü Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde tahliye edildi. Gemilerde halen 118 Türk gemi insanımız bulunuyor. Halihazırda sadece 2 gemi insanımızın tahliye talebi var. Diğer gemi insanlarımızın şu an için herhangi bir tahliye talebi bulunmuyor."
Karaismailoğlu, Ukrayna limanlarında bulunan gemilerin de kalkış yapabilmeleri için gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı gerekse uluslararası denizcilik sektörünün yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayarak, "Mavi güvenli koridor oluşturmak için yoğun çaba sarf edilmekte olup, yakın zamanda Ukrayna limanlarından da gemilerin kalkmaya başlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kara yolu nakliyecilerinin de bu dönemde özellikle Ukrayna limanlarının kapanması nedeniyle sıkıntılar yaşadığına işaret eden Karaismailoğlu, Samsun'dan Rusya'nın Novorosisk ve Tuapse limanlarına Ro-Ro seferlerinin devam ettiğini, bu hafta içinde ilk defa Samsun'dan Kerch Boğazı'ndaki Kavkaz Limanı'na Ro-Ro seferlerinin başladığını bildirdi.
Karaismailoğlu, ilk seferini 61 araçla tamamlayan geminin, bugün Samsun'dan ikinci seferine çıkmasının planlandığını kaydetti.
türk köylüsünün dostu va tarımdan anlayan insanlar yönetime gelmeli ,bekir pakdemirli gibilerle yola çıkarsanız olacağı buydu ,bari zararın neresinden dönseni z kar aklınızı başınıza alın el alemin yağıyla bayrama çıkılacağınımı sanıyorsunuz,yazık bu millete sudan çiftcisine verilen desteği bizimkilere neden vermediniz ,türk köylüsünden 2 liraya aldığınız buğdaya dışarıdan gelen buğdaya neden 6 lira verip alıyorsunuz türk köylüsünden altı liraya alsanız hem muhataçlıktan kurtulurduk hem köylümüz mutlu olurdu ,siz bunları düşünemeyecek kadar akıldan yoksunmusunuz derdiniz nedir bir anlatın bizde anlayalım ithalatlamı kalkınacağız elbette hayır ,kendi ayaklarımızın üzerinde duramazsak gelen biner giden biner yapmayın etmeyin bu vatana ve insanlarına kıymayın allah bile bunu kabul etmez
Anadolunun mezopatamyanın Gap projesinin onlarc anakınalı tarım çiftçimizin vb. vb. yıl 2022 ...Gemilerle yağ alıp caari açık veriyoruz ... Üretsek cari fazla veririz... Neden üretmiyoruz ? Buğday üretmek çok mu zor ? 4 mevsim var istelik. İlgili alanda istifaların gelmesi gerekmektedir. Gemilerle 85 milyon doymaz. Onca çiftçi ne oldu ? hepsi fabrikatör oldu kazma kürek kazacak insan mı kalmadı ? :D rezillik.
Ne gerek ayçiçeği yağı doymuş yağ insana zararlı, olmasa da olur. Ha yağsız kalalım, fit olalım!
Savaş ortamında bu yıl Ukrayna'da ayçiçeği ekimi yapılamayacağından, depolamayı devlet yapmalı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.