Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden AXA, kaza anında aküden kaynaklı bir yangın riskine dikkat çekmek için halka açık bir çarpışma testi gerçekleştirdi ancak araçta akü yoktu. Tuhaflık bununla da kalmadı. AXA, sahnelediği çarpışma testinde elektrikli araç üreticisi Tesla’nın bir modelini kullandı.
Güvenlik nedeniyle gerçek pil kullanmadık
Insurancebusinessmag’den Jen Frost’un haberine göre, AXA, yaptığı açıklamayla, güvenlik endişesi nedeniyle gerçek bir pil kullanmak yerine piroteknik bir yangın sahnelendiğini kabul etti. Patlama özelliğine sahip olan piroteknik malzemeler, genellikle işaret fişeği ve benzeri ürünlerin yapımında kullanılıyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, AXA yaptığı açıklamada, bir elektrikli aracın alt kısmında oluşan hasardan kaynaklanabilecek bir ünite yangını tehlikesine işaret etmeyi hedeflediğini ifade etti. AXA, açıklamasında, sahnelediği çarpışma gösterisinde, elektrikli araçlarda oluşacak yangınlarla ilgili sorunlara dikkat çekmek istediğini de belirtti.
“Neyse ki, elektrikli otomobillerde ve konvansiyonel yanmalı motorlarda yangınlar çok nadirdir” denilen açıklamayla AXA, sahnelediği gösteride, Tesla marka bir otomobil kullanmasının da bilinçli bir tercih olduğunu itiraf etmiş oldu. Ancak sorun, aracın içinde gerçek pil olmamasıydı.
Ateşe verirsen her şey yanar
AXA tarafından sahnelenen çarpışma videosunda Tesla marka bir aracın bir rampadan çıkmaya çalışırken devrildiği ve bir süre sonra alev aldığı gözleniyor.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösterinin videosunun yayınlanmasının ardından, Teslerati yazarı ve Tesla hissedarı Johnna Crider yaşanan tuhaflığı tespit etti. Crider ‘korku, belirsizlik ve şüphe’ örneği olarak nitelediği bu gösteride, alev alacağı iddia edilen bir nesne olmadan test yapılıyor olmasındaki tuhaflığı dikkat çekti. “Bir şeyin alev aldığını nasıl iddia edebilir ve sonra o nesne olmadan bir test gerçekleştirebilirsin?” diye soran Crider, “Dürüst olmak gerekirse ateşe verirsen her şey yanacaktır” diyerek, AXA’nın gerçekleştirdiği gösterinin sahteliğine vurgu yaptı.
Dünyanın en garip dublörü
Yeni Zelanda merkezli araba incelemecisi Gavin Shoebridge de paylaştığı sosyal medya gönderisinde dublör olarak içinde akü olmayan bir Tesla aracının kullanılmasını ‘garip’ olarak nitelendirdi. Shoebridge, “Sigorta şirketi AXA, bir Tesla aracının pilini çıkararak alevler içinde yandığını gösteren bu inanılmaz gösteriyi hazırladı. Tek sorun bu gösterinin yüzde 100 tiyatro ve yüzde 500 tuhaf olması ” diyerek konunun vahametinin altını çizdi.
Dünyada hızla küçülen AXA Türkiye yönetiminde değişim
AXA’ya yatırımcı yanıltma davası geri çekildi
Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor
Otopilot Tesla kaza yaptı: 1 ölü
Düşündüğü her dakika Tesla'ya 1 milyon dolar kazandırıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.