BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'da enflasyon düşük seyredecek----

Avustralya'da enflasyon düşük seyredecek

Avustralya'da enflasyon düşük seyredecek
10 Mayıs 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası enflasyon görünümünü aşağı çekti ve bu yıl büyümenin "trendin altında" kalacağı tahminini tekrarladı

Avustralya dolarındaki değerlenmeyi, maden sektörünün pik seviyesine yaklaşmasını ve mali sıkılaştırmayı tahminlerine yansıtan Avustralya Merkez Bankası enflasyon görünümünü aşağı çekerek, bu yıl büyümenin trend altında kalacağı beklentisini yineledi.
Çeyrek dönem raporunda maden dışı sektörlerdeki yatırım görünümünün önümüzdeki aylarda düşük seyredeceğini belirten RBA, maden yatırımlarının zirveye yaklaşması, Avustralya dolarının yüksek seviyelerde seyretmesi ve mevcut mali konsolidasyonun önümüzdeki yıl büyüme üzerindeki baskısını hissettirirken, düşük faizin talepleri destekleyeceğini öngördü.
Avustralya Merkez Bankası tüketici fiyatlarının Aralık 2013'e kadar yüzde 2 artacağını öngörerek, enflasyon tahmini de 3 ay önceki yüzde 3 beklentisinin altına indirdi. RBA 2013'te yüzde 2.5 büyüme tahmininde bulundu. Avustralya doları bugün Sidney saati ile 11:41'de 1.0085 dolardan işlem gördü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)