BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya'da bileşik PMI yükseldi----

Avustralya'da bileşik PMI yükseldi

Avustralya'da bileşik PMI yükseldi
24 Ekim 2024 - 08:13 www.finansgundem.com

Avustralya'nın öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI), yılın son üç ayında ekonomik faaliyetin iyileştiğine işaret etti.

Judo Bank öncü bileşik PMI endeksi, özel sektör çıktısının üst üste ikinci ayda düştüğü eylül ayındaki 49,6'dan ekim ayında 49,8'e yükseldi.

Veriler, daha hızlı hizmet yeni iş girişlerinin genel olarak daha hızlı yeni sipariş büyümesine yol açtığını ve iş yaratmanın hızlanmasını sağladığını gösterdi.

Judo Bank ekonomisti Matthew De Pasquale, "Avustralya'nın ekonomik çıktısının %80'inden fazlasını oluşturan hizmet sektörü çok daha iyi performans gösteriyor." dedi.

Rapor, bir süredir yükselen ipotek faiz oranlarının etkisiyle resesyonla mücadele eden ekonominin yeniden güçlendiğine dair son işaretlere katkıda bulundu.

Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) önümüzdeki aylarda faiz oranlarında indirime doğru gittiği yönündeki spekülasyonlar arasında iş göstergeleri ve tüketici güveni de yükseldi.

Büyümedeki hafif toparlanma ve enflasyon baskılarının azalması, 2025'te ekonominin yumuşak bir iniş yapma olasılığını destekliyor.

Temmuz ayındaki gelir vergisi kesintileri, yoğun federal ve eyalet altyapı harcamaları ve RBA'nın diğer merkez bankaları kadar Faiz oranlarını artırmaması, şu anda ekonomiyi güçlendiren temel faktörler olarak gösteriliyor.

İmalat sektöründe ise işler hala iyi gitmiyor. Bir önceki ay 46,7 seviyesinde olan imalat sektörü PMI 46,6'ya indi.

İmalat istihdam endeksi ekim ayında tekrar düştü, ancak genel tablo, ülkenin ekonomik çıktısının %80'inden fazlasını oluşturan hizmetlerdeki güçle destekleniyor.

Hizmet sektörü PMI verisi 50,5'ten 50,6'ya çıktı ve eşik değerin üzerinde güçlenmeye devam etti.

Avustralya'da Ethereum borsa yatırım fonu hazırlığı!Avustralya'da Ethereum borsa yatırım fonu hazırlığı!

 

Avustralya'da konut değerlerinde artış devam ediyorAvustralya'da konut değerlerinde artış devam ediyor

 

Avustralya Merkez Bankası faizi sabit bıraktıAvustralya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)