BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya-AB serbest ticaret anlaşması müzakereleri başarısız----

Avustralya-AB serbest ticaret anlaşması müzakereleri başarısız

Avustralya-AB serbest ticaret anlaşması müzakereleri başarısız
30 Ekim 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ile Avustralya arasında serbest ticaret anlaşması müzakereleri başarısız oldu

Avustralya ve Avrupa Birliği arasında serbest ticaret anlaşması yapılması için 5 yıldır süren görüşmelerde taraflar, hafta sonu bir anlaşmaya varamadılar.

Financial Times'ın haberine göre, Japonya'da düzenlenen G7 ticaret bakanları toplantısı sırasında yapılan AB-Avustralya görüşmeleri çıkmaza girdi.

Avustralyalı yetkililere göre, müzakerelerin çıkmaza görmesi, AB'de gelecek yıl Haziran ayında yapılacak parlamento seçimleri ve Avustralya'da 2025'te yapılacak federal seçimler nedeniyle 2025 yılına kadar bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığı anlamına geliyor.

AB'li mevkidaşı Valdis Dombrovskis ile bir araya gelen Avustralya Ticaret Bakanı Don Farrell, iki tarafın son görüşmelerde ilerleme kaydedemediğini söyledi. Farrell, Avustralya ve AB'nin karşılıklı yararına olacak bir anlaşmanın "bir gün" yapılacağına dair "umudunu" koruduğunu söyledi.

Avustralya'nın tarımdan sorumlu bakanı Murray Watt, ulusal yayın kuruluşu ABC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin Osaka görüşmelerine girerken uzlaşmaya hazır olduğunu, ancak AB'nin "çok güçlü bir duruş" sergilediğini ve tarafların kabul edilebilir bir anlaşma yapamadığını söyledi. Watt, "Tarım söz konusu olduğunda çok korumacı bir pazar ve bizim çıkarımıza olacak kadar ödün vermeye hazır değillerdi" dedi.

ASPI düşünce kuruluşunda kıdemli bir araştırmacı olan David Uren, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler giderek daha korumacı hale gelirken serbest ticaret anlaşmalarını güvence altına almanın ne kadar zor olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. "Bu kötü bir işaret" diyen McKellar, bu başarısızlığın "büyük sanayileşmiş güçlerin kendi seçim bölgelerinde serbest ticaret anlaşmaları yapmanın zorlaştığı bir dünyaya girdiğimizi gösterdiğini" sözlerine ekledi.

4 AB ülkesi BM'nin ateşkes çağrısına 'hayır' dedi!

 

AB liderleri Ukrayna, göç ve ekonomi konularını görüşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)