BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'yı rahatsız eden açıklama----

Avrupa'yı rahatsız eden açıklama

Avrupa'yı rahatsız eden açıklama
13 Mayıs 2013 - 17:55 www.finansgundem.com

Fitch tarafından Avrupalı yatırımcılarla yapılan ankete göre krizin en kötü dönemi henüz geçmemiş olabilir

Fitch Ratings tarafından hazırlanan çeyrek dönemlik yatırımcı anketine göre Avrupalı yatırımcıların çoğunluğu piyasalardaki canlılığın Euro Bölgesi'ndeki zayıflıkları yansıtmadığını düşünüyor.
Ankete katılanların yüzde 29'u şu anki canlılığın kısa süreceğini savunurken, yüzde 30'luk kesim ise piyasaların irrasyonel bir hareketlilik içerisinde olduğunu belirterek Avrupa'nın zayıf ekonomik görünümünü göz ardı ettiğini belirtiyor. Geriye kalan yüzde 41'lik kesim ise Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen güçlü destek sayesinde krizin en kötü döneminin atlatıldığını düşünüyor.
Fitch'in görüşüne göre Avrupa'da devam eden resesyon ile ralli gerçekleştiren finansal piyasalar arasında keskin bir ayrışım bulunuyor. Finansal piyasaların ekonomik istikrar ve bankacılık birliği tarafından hizada tutulmadığı sürece, tıpkı 2011 ve 2012 yıllarında olduğu gibi dalgalanmaların yaz boyunca hırslı bir şekilde geri döneceği beklentisi bulunuyor.
Ankette ayrıca yatırımcıların resesyon ve enflasyon riskleri konusunda da endişelerinin bulunduğu belirtiliyor. Katılımcıların yüzde 86'sı uzun süreli bir resesyonun Avrupa kredi piyasalarında yüksek risk yaratacağını belirtirken, en son ankette bu rakam yüzde 69 olarak belirlenmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)