Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Frontex tarafından açıklanan bu oranla Türkiye, vatandaşları AB ülkelerine kara sınırlarından yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan ülkeler arasında Arnavutluk, Pakistan, Afganistan ve Suriye’nin ardından beşinci sırada yer aldı. Hürriyet'te yer alan habere göre Türk vatandaşları en çok Doğu Akdeniz Yolu olarak adlandırılan güzergâhı kullanarak AB ülkelerine yasa dışı giriş yapmaya çalıştı. 2016’da bu güzergâh kullanılarak yapılmaya çalışılan girişler 190 olarak belirlenirken, 2017’de bu sayı 2 bin 217’ye ulaştı. Bu da yüzde bin 67 oranında bir artışa işaret ediyor.
ENGELLEMELERDE ARTIŞ
AB ülkelerine girişi engellenen Türklerin sayısında da geçen yıl yüzde 41’lik artış oldu. AB ülkelerinin 2016’da giriş yapmasını engellediği Türk vatandaşları 3 bin 215 olurken bu sayı 2017’de 4 bin 546’ya yükseldi. AB sınır birimlerinin Türk vatandaşlarına yönelik ret kararlarında, geçerli bir vize ya da oturum belgesi olmaması (2 bin 27) ve AB ülkelerinde yasal kalış süresinin kullanılmış olması en çok kullanılan gerekçeleri oluşturdu.
Frontex geçen yıl AB ülkelerine giriş yapan Türk vatandaşlarının sayısının da yüzde 3.4 oranında bir artışla bir milyon 603 bine ulaştığını açıkladı.
ATATÜRK HAVALİMANI VURGUSU
Atatürk Havalimanı, AB’ye sahte belgeyle giriş yapmaya çalışanların en çok kullandığı havalimanı olma özelliğini bu yıl da korudu. Frontex verilerine göre AB ülkelerine girişten önceki son noktası Atatürk Havalimanı olan 477 kişi, Birlik ülkelerine sahte belgeyle giriş yapmaya çalışırken yakalandı. Atatürk Havalimanı ilk sırada yer alsa da geçen yıla oranla yüzde 23’lük bir düşüş söz konusu. Sahte belge sahiplerinin en fazla kullandığı diğer havalimanı ise Senegal’deki Dakar Havalimanı (222) oldu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.