BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın sık uçan yolcularına 'jet set' vergisi çağrısı----

Avrupa'nın sık uçan yolcularına 'jet set' vergisi çağrısı

Avrupa'nın sık uçan yolcularına 'jet set' vergisi çağrısı
21 Ekim 2024 - 11:36 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli bir düşünce kuruluşu, yılda birden fazla uçuş yapan yolcular için, havacılık vergisi gelirlerini yılda 64 milyar euro arttırabilecek bir vergi çağrısında bulundu.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Yeni Ekonomi Vakfı (NEF), sık uçan yolcular için vergi çağrısında bulundu. NEF, planların Avrupa genelindeki hava yolcuları için geçerli olacağını belirtiyor.

Euronews'te yer alan habere göre vergi, Avrupa'daki varış noktalarından alternatif ve çevreyi daha az kirleten seyahat şekillerine aktarılabilecek parayı toplamak üzere tasarlandı. Vakıf, kabul edilmesi halinde yeni verginin havacılık vergisi gelirlerini yılda 64 milyar euro arttırabileceğini ve bunun da sık uçan yolcular üzerinde minimum etki yaratacağını tahmin ediyor.

İlk dönüş uçuşu muaf olacak

Vergi, bir kişinin yılda gerçekleştirdiği dönüş uçuşu sayısına göre uygulanacak ve ilk dönüş uçuşu ücretten muaf tutulacak. Orta ve uzun mesafeli uçuşlar yapanlar ya da business ve first class'ta seyahat edenler, ek bir ücretle karşılaşacakları için en çok etkilenenler olacak.

Vakıf, planlarının mali ve çevresel faydalarının yarısından fazlasının en çok uçan yüzde 5'lik kesimden geleceğini tahmin ediyor. Uçak yolcularının yaklaşık yüzde 72'sini oluşturan büyük çoğunluk, bir kez uçarak ya da hiç uçmayarak ücretlerden kurtulacak.

NEF'te kıdemli araştırmacı olan Sebastian Mang şunları söyledi:

"İklim çöküşünü durdurmak söz konusu olduğunda, Avrupa mevcut finansman açısından büyük bir boşlukla karşı karşıya. Sık uçuş vergisi AB fonlarına önemli bir katkı sağlayabilir ve toplu taşıma, rüzgar ve güneş enerjisi ve doğa restorasyonu yatırımları için yüz milyarlarca dolarlık sermaye yaratmak üzere kaldıraç etkisi yaratabilir. Aynı zamanda, fonların bir kısmı AB'nin iklim krizinin keskin ucuyla uğraşan düşük ve orta gelirli ülkelere katkısı için ayrılmalı."

İtalya'daki bütçe açığı sorununa 'vergi' çözümüİtalya'daki bütçe açığı sorununa 'vergi' çözümü

 

İtalya hükümetinden 4 milyar euroluk vergi hazırlığıİtalya hükümetinden 4 milyar euroluk vergi hazırlığı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)