<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAvrupa’nın en büyük satranç organizasyonu başladı----

Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonu başladı

Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonu başladı
23 Ocak 2020 - 03:29 www.finansingundemi.com

İş Bankası desteğiyle Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Avrupa’nın en büyük satranç turnuvası Antalya’da başladı. 3 kategoride 7’den 70’e 2257 sporcu tek bir hedefe koşuyor, şampiyonluk için şah-mat diyor.

FINANSGUNDEM.COM - ANTALYA

7’si de bir, 70’i de… Çocuk da var emekli de… Küçüklerden emektarlara, bir yıldızlar ordusu, zafer peşinde...

Burası Antalya. Geleceğin Kasparovları, Fischer’ları burada.

81 ilde 15 bin sporcu arasından seçilmişler, sıyrılıp gelmişler.

Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük satranç organizasyonunda.

Kimi karnesini aldığı gibi, kimi tatilini rafa kaldırdığı gibi kimi de eski fırtınalı günlerin hasretiyle koşmuş şampiyonaya. Tek ve ortak hedef, şah-mat'a; Türkiye buluşmasında…

2257 sporcunun doldurduğu koca salon sessiz, koca salon  heyecanlı. Tek duyulan ses, nefes… Bir de turnuva saatlerinin tik takı…

BÜYÜK SATRANÇ ŞÖLENİ BAŞLADI

Ana sponsoru Türkiye İş Bankası olan Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen, Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları”, Antalya’da başladı..

81 ilden 2557 sporcu ve aileleri ile birlikte toplam 7 bin kişinin üzerinde katılımcının olduğu “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları”  7’den 70’e farklı yaş kategorilerinde zorlu şampiyonluk mücadelesine sahne oluyor.

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda 1874, Yıldızlar Şampiyonası’nda 600 ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile toplam 2 bin 557 sporcu mücadele veriyor. Büyük mücadele  Maritime Pine Beach Otel’de düzenleniyor.

“HER YIL KATILIMCI SAYIMIZ ARTIYOR”

Dev organizasyonlara attığı imza ile tanınan TSF’nin başkanı Gülkız Tulay, “Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine satranç ailemiz ile ortak hedef ve heyecan için bir araya geldik” diyor,  devam ediyor:

“Karnesini aldığı gibi buraya gelen ve tatilinden feragat eden kıymetli sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Her yılın sömestr döneminde Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonudur. Her yıl katılımcı sayımızı arttırarak başarılı bir organizasyon sürecine imza atıyoruz. Ve bu başarı dünya satranç ailesi tarafından da ilgiyle takip edilip, takdir görüyor.

Bu sürece kadar aynı zamanda illerimizde de büyük organizasyonlar yapıldı ve bu önemli turnuvaya katılmak için 81 ilde 15 bini aşkın sporcu mücadele etti. Sporcularımız, velilerimiz, antrenörlerimiz ve tüm katılımcılarımız ile yürekten inanıyoruz ki güzel bir şampiyona sürecine imza atacağız. Bu büyük satranç şöleninde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, sporcularımıza, velilerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize, il temsilcilerimize, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimi sunuyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.”

“ÇABALARIMIZIN ÇOCUKLARIMIZ NEZDİNDE KARŞILIK BULMASI ÖNEMLİ”

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” nda yaptığı açıklamada, eğitim ve sporu bir arada barındıran, çocukların analitik düşünme, sorunlara farklı açılardan bakma ve çözüm bulma yetilerini geliştiren satrancın, aynı zamanda çocuklara disiplin kazandırdığını ve zamanlarını verimli değerlendirmelerini sağladığını söyledi. İş Bankası’nın,  toplumsal gelişime katkı sağlamak üzere üstlendiği tüm projeleri uzun dönemli ve yaygın bir şekilde planladığını ifade eden Bülent Yumuşaker, “Ülkemizin doğusundan batısına her yerinde açtığımız 25 binin üzerindeki satranç sınıflarının da katkısıyla her geçen gün daha fazla çocuğumuzun satranca ilgi duyduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, satranca olan ilginin artması, TSF ile yaklaşık 15 yıldır sürdürdüğümüz işbirliği çerçevesinde ortaya koyduğumuz çabaların, çocuklarımız nezdinde karşılık bulduğunu göstermesi açısından da büyük önem taşıyor. Daha fazla çocuğu satrançla buluşturacak olan desteğimizin, gelecek yıllarda Türkiye’nin uluslararası platformlardaki başarılarını artıracağına inanıyorum.” dedi.

DERECE ELDE EDEN SPORCULAR MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRECEK

Şampiyonalarda, kendi kategorilerinde derece elde sporcular Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanacak. Yaş kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden isimler, uluslararası turnuvalara Türkiye Satranç Federasyonu’nun imkanlarıyla gönderilecek. Milli Takım havuzu kontenjanında her kategoride 200 sporcunun üzerindeki 25 sporcu için bir kontenjan daha verilecek. Ayrıca Milli Takım havuzunda yer alan sporcular ülkemizde gerçekleştirilecek olan 2020 Avrupa Yaş Gruplarına katılma avantajı da elde edecek.

DEV ORGANİZASYONDAN…

İKİ KEZ KANSERİ YENDİ

Büşra Öztürk, 2002 doğumlu. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda okudu. 2 kez kanseri yendi. (retinablastom) Kanserden kaynaklı olarak görme yetisini kaybetti. Annesi aşçı, babası öğretmen.  Büşra annesi ile Osmaniye’de oturuyor. Şu an Adnan Oğuz Anadolu Lisesi’nde 12. sınıf öğrencisi. 2018 Görme Engelliler Türkiye 2.’liği, 6 yıldır Görme Engelliler kategorisinde Osmaniye İl Birinciliği, 2018 Yıldızlar 17 Yaş Türkiye 16’ncılığı ödülleri var. FIDE Engelliler Konfederasyon Kupası’nda Rusya - Türk Takımı’nda yarıştı.

ÇOCUK EVİ’NDE KALIYORLAR

Şampiyonanın üç Sivaslı genci…

· Barış Karataş, 2008 yılında Sivas’ta doğdu. Sivas Alparslan Ortaokulu’nda eğitimine devam etmekte. Barış Karataş 2014 yılından bu yana koruma altında olup Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalmakta. Barış Karataş, Serkan Çinar antrenörlüğünde satranç çalışmalarını sürdürmekte.

· Barış Talan, 2005 yılında Sivas’ta doğdu. Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitimine devam etmekte.  Barış Talan 2010 yılından bu yana koruma altında olup Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalmakta. Barış Talan, Serkan Çinar antrenörlüğünde satranç çalışmalarını sürdürmekte.

· Mustafa Yıldırımlı, 2007 yılında Sivas’ta doğdu. Sivas Şehit Adnan Saka Ortaokulu’nda eğitimine devam etmekte.  Mustafa Yıldırımlı 2014 yılından bu yana koruma altında olup Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalmakta. Mustafa Yıldırımlı, Serkan Çinar antrenörlüğünde satranç çalışmalarını sürdürmekte.

11 YAŞINDA BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI

04 Eylül 2008 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk öğrenimini Özel Güneşli Final Okulları’nda tamamladı.Orta öğrenimini ise halen Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu’nda devam ettirmekte. Annesi işletmeci, babası tekstil sektöründe yönetici olan Hasan Hüseyin, anaokulunda satranç öğretmeninin satranca olan ilgisini keşfetmesi ile aile desteğini de yanına alarak bu spora adım attı. Her geçen gün ilgisinin daha da artması,satrancı çok sevmesi ve düzenli ders çalışmasıyla beraber, satranç sporcusu olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte.

11 yaşında ama başarı listesi öyle bir kabarık ki!!

· 2019 Avrupa Okullar Şampiyonası 11 Yaş Kategorisi Avrupa ikinciliği,

· 2019 Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği  19.Satranç Turnuvası A Kategorisi ikincilik,

· 2019 Arnavutköy Satranç İlçe Birinciliği İlçe 2.’lik madalyası,

· 2019 İstanbul Okulsporları İl Birinciliği Satranç Turnuvası Finali Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu takım şampiyonluk,

· 2019 Okulsporları İl Birinciliği 3.BölgeSatranç Turnuvası(Küçükler-Yıldızlar ve Gençler Kategorileri) Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu takım şampiyonluk,

· 2019 Okulsporları İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası Küçükçekmece Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu takım şampiyonluk,

· 2019 Avrupa Genç Takımlar Şampiyonası 12 Yaş Takımlar Avrupa dördüncülük, Masa Derecesi ikincilik,

· 2019 Çorum Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Şampiyonası 12 Yaş Altı Takım şampiyonluk,

· 2019 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası Türkiye İkincisi  11 yaş Genel ikincilik (1.ile eş puanlı),

· 2018-2019 İstanbul Küçükler Takım Turnuvası(İTÜ) U-12 Genel Kategorisi Takım olarak şampiyonluk,

· 2018 Türkiye Kupası İl Brinciliği Satranç Turnuvası Finali-İstanbul En iyi 12 yaş altı ikincilik,

· 2018 Torium Avm-Besem XIII.Satranç Turnuvası A Kategorisi üçüncülük,

· 2018 İstanbul Küçükler Takım Satranç Turnuvası  Avrupa yakası Grubu takım şampiyonluk,

· 2017-2018 İstanbul Küçükler Satranç İl Birinciliği Finali 10 yaş genel kategorisi şampiyonluk,

· 2017-2018 İstanbul Küçükler İl Birinciliği Bahçelevler Grubu 10 yaş genel üçüncülük,

· 2016-2017 İstanbul Küçükler İl Birinciliği Finali 9 yaş kategorisi ikincilik,

· 2016  İstanbul Open Chess Tournament U-8 kategorisi üçüncülük.

SATRANCI SEVGİ EVLERİ’NE TAŞIDI

Oğuzhan Deniz, 1987 Yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve Orta öğretimini Elazığ’da yaptı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde eğitim aldı. 2011 Yılında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Elazığ Yetiştirme Yurdu’na yerleşti, 3 yıl burada görev yaptıktan sonra 2014 yılında Elazığ Sevgi Evleri’ne geçiş yaptı. Satranç Federasyonu’ndan antrenörlük belgesi alarak Sevgi Evleri’nde satranç serüvenine başladı. Sevgi Evleri’nde 100’den fazla çocuğa satrancı sevdirip öğreterek çocukların psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sağladı. Satranç Federasyonu’nda hakemlik yapmaya başladı. İl hakemi olarak görev yapmaya devam ediyor. Çeşitli özel okullarda satranç antrenörlüğü yapıyor. 2018 yılında Çocuk Destek Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Satrancı daha çok sevdirmek, yaygınlaştırmak ve öğretmek amacıyla satranç antrenörü ve il hakemi olan kardeşi Metehan Deniz ile beraber 2019 Yılında Elazığ’da Çaturanga Satranç Kulübünü kurdu.

FIDE SENIOR TRAINER UNVANINA SAHİP İLK VE TEK ANTRENÖR

Yakup Erturan, 1982 doğumlu, satranca 8 yaşında başladı. 25 senedir satrançla profesyonel olarak ilgileniyor. Celal Bayar Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezuniu. Türkiye’yi Dünya Yaş Grupları, Avrupa Yaş Grupları, Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonaları, Dünya Satranç Olimpiyatları ve birçok uluslararası turnuvalarda temsil etti.
Dünya Satranç Federasyonu tarafından verilen GM (Büyük Usta) normuna ve International Master  (Uluslararası Usta) unvanına sahip. Türkiye’de, FIDE (Dünya Satranç Federasyonu) tarafından verilen ve en üst seviye antrenör unvanı olan FIDE SENIOR TRAINER unvanına sahip ilk ve tek antrenör. Türkiye’deki antrenör unvanlarında en üst seviye olan “Teknik Direktörlük” (5.kademe) unvanına sahip.  Türkiye Satranç Federasyonu’nun 18 Yaş Altı Milli Takım başantrenörü. Satranç kariyerinin yanında Celal Bayar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümü mezunu.

· İstanbul’da düzenlenen 40.Dünya Satranç Olimpiyatları’nda antrenörü olduğu B-Bayan Milli Takımı kendi kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak Dünya 2’ncisi oldu.

· Milli Takım’ı sporcu olarak bıraktıktan hemen sonra 2010 yılında Milli Takım Altyapı Antrenörlüğü’ne başladı. Başarıları üzerine 2015 yılında Milli Takım Alt Yapı Başantrenörlüğüne yükseldi.

· 2015 yılında Türkiye Satranç Federasyonu Antrenörler Kurulu Başkanlığı’na atandı. Antrenörlerin eğitilmesi konusunda gelişim seminerleri planlaması yaptı ve bu planlama için gerekli olan yapıyı geliştirdi.

· Genç Milli Takım ve A-Milli Takım’ında iken birçok dünyaca ünlü antrenörle çalıştı.

Türkiye A Milli Takımını temsil ettiği yarışmalardan bazıları:

· 1996 Dünya 14 Yaş Altı Satranç Şampiyonası (Palma De Mallorca-İspanya)

· 1998 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları (İstanbul-Türkiye)

· 1998 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Şampiyonası (Oropesa-İspanya)

· 1999 Avrupa 18 Yaş Altı Satranç Şampiyonası (Litochoro-Yunanistan)

· 2000 Dünya 18 Yaş Altı Satranç Şampiyonası (Oropesa-İspanya)

· 2001 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası (Atina-Yunanistan)

· 2002 Türkiye-Gürcistan Dostluk Maçı (Ankara-Türkiye)

· 2004 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası (Antalya-Türkiye)

· 2004 Dünya Satranç Olimpiyatları (Calvia-İspanya)

· 2005 Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası (Göteborg-İsveç)

· 2005 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası (Varsova-Polonya)

· 2006 Dünya Satranç Olimpiyatları (Torino-İtalya)

· 2005-2006 Türkiye A Milli Takımı ile Hırvatistan Kupasında 1.lik

· 2006 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası (Kuşadası-Türkiye)

· 2007 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası (Dresden-Almanya)

· 2009 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası (Budva-Karadağ)

Satranç hayatındaki başarılardan bazıları:

· 1992 M.E.B İlkokullar arası Türkiye Satranç Şampiyonasında 1.lik

· 1997 M.E.B Ortaokullar arası Türkiye Satranç Şampiyonasında 1.lik

· 2000 M.E.B Liseler arası Türkiye Satranç Şampiyonasında 1.lik

· 2001 Türkiye Satranç Şampiyonası 2.si

· 2002 Üniversiteler arası Türkiye Satranç Şampiyonasında 1.lik

· 2004 Türkiye Şampiyonası Seçmeleri 3.sü

· 2005 Türkiye Şampiyonası Seçmeleri 1.si

· 2005 Türkiye Şampiyonasında paylaşmalı olarak 1.lik

· 2005-2006 Türkiye 1.Liginde 2,3,4.Masalarda 3.lük

· 2006 Hırvatistan Kupasında Türkiye Milli Takımı olarak 1.lik

· 2007 Tunus Uluslar arası Satranç Şampiyonasında 1.lik

· 2007 Bratto Satranç Festivalinde GM normu

· 2007 Uluslararası Usta ünvanı

· 2008-2009 Doruk Koleji Takımı ile Süper Ligde 2.lik    

· 2009-2010 Doruk Koleji Takımı ile Süper Ligde 1.lik

· 2011 Nato Satranç Şampiyonasında TSK Milli Takımı olarak 1.lik.

İŞ BANKASI’NDAN TAM DESTEK

İş Bankası, satrancın ülkemizde çocuklar arasında yaygınlaşarak kitlesel bir spor ve önemli bir eğitim enstrümanı haline getirilmesi, kolayca erişilebilir bir spor haline dönüşmesi, satranç eğitimi konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi ve bu alanda yetenekli daha fazla çocuğa ulaşılması amacıyla Aralık 2005’te Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) ana sponsorluğunu üstlendi.

Bankanın satranç sporunu desteklemesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel ve kişilik gelişimlerine önemli katkılar yapan, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunuyor. Bu anlamda da İş Bankası, TSF ile yaklaşık 15 yıldır sürdürdüğü işbirliğini kapsamlı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyor. Banka, TSF sponsorluğu ile aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2005 yılında satrancın ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak müfredata girmesi yönündeki kararını da pekiştirmiş oldu. Nitekim satranca verdiği destek kapsamında, devlet okullarında satranç sınıfları açmaya başlayan İş Bankası’nın, Türkiye genelinde bugüne kadar açtığı satranç sınıfı sayısı 25 bini aştı. Banka, bu okullara aynı zamanda satranç kaynak kitapları da gönderiyor.

Türkiye, satranç sporundaki başarı grafiğini yükseltiyor

İş Bankası’nın 2005 yılında TSF’nin ana sponsorluğunu üstlenmesinin ardından, satrancın ülkemizde yaygınlaşması yönünde önemli gelişmeler kaydedilirken, gerek yurt içinde gerek yurt dışında birçok başarıya da imza atılıyor.  2005 yılından bu yana ülkemizde; 

· Lisanslı sporcu sayısı 30 binden 931 binin üzerine,

· Satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 87 bine,

· Satranç turnuvaları sayısı 400’den 9 bin 600’e,

· Satranç kulüplerinin sayısı 600’den 2 binin üzerine,

· Unvanlı sporcu sayısı 6’dan 187’ye yükseldi. Kazanılan toplam madalya sayısı ise 487 oldu.

Yurtdışında ise bugüne kadar toplam;

· 24 dünya şampiyonluğu, 30 dünya ikinciliği, 38 dünya üçüncülüğü,

· 68 Avrupa şampiyonluğu, 67 Avrupa ikinciliği, 58 Avrupa üçüncülüğü elde edildi.

Türkiye İş Bankası’nın satranç sporuna verdiği destek kapsamında ayrıca;

· 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında Sevgi Evi, Çocuk Evi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu, Koruma-Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 305 birime 422 satranç sınıfı açıldı.

· 2017 yılında “Yeni Hayata Bir Hamle” projesi çerçevesinde, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Ceza ve İnfaz Kurumları ile Çocuk Eğitimevlerinden 31 kuruma 40 satranç sınıfı açıldı.

· 2018 Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde görme engelli çocuklara yönelik “Gören Eller” projesi başlatıldı. Proje ile Türkiye’deki 17 görme engelli okuluna, özel tasarlanmış malzemelerden oluşan satranç sınıfları açıldı.

· 2013 yılında bu yana devam eden Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF)  ana sponsorluğu kapsamında da KKTC’de okulların tamamında satranç sınıfı açıldı.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)