Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Mobil ödeme uygulamaları, kripto paralar ve blockchain teknolojisiyle günlük hayatımızın içinde yer alan fintek şirketleri, gelecekte finansal hizmetler sektörünü dönüştürecek. Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte dijitalleşen yaşamın ayrılmaz bir parçasını oluşturacak. Fintek şirketlerinin toplumda oynadığı rol her zamankinden daha önemli hale geldi.
Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi de korona virüs pandemisi. Fintek şirketleri daha önce finansal hizmetlere erişim imkanı olmayan kişilerin de her an ve her yerden finansal hizmetleri kullanabilmesine imkan tanıyor. Mobil para transferleri, elektronik cüzdanlar gibi finansal hizmetlere erişim sağlayan fintek şirketleri finansal kapsayıcılığın daha yüksek olduğu bir dünya yaratıyor. İşte Avrupa’nın en büyük 5 fintek şirketi.
1. Rapyd
Rapyd şirketlerin her yerde yerel ticaret deneyimleri yaratmasına imkan tanıyor. Uluslararası ticaretin karmaşıklığını ortadan kaldıran teknoloji aynı zamanda yerel ödeme uzmanlığıyla birleşiyor. Küresel e-ticaret, teknoloji şirketleri, pazar yerleri ve finansal kurumlar fintek platformlarını kullanarak, sadeleştirilmiş bir şekilde hizmet sunabiliyor. Yakın zamana IBS Intelligence Rapyd’in 300 milyon dolarlık E serisi fonlaması açıkladığını bildirdi. Fonlama turu Target Global tarafından yönetilecek.
2. Klarna
Klarna küresel bir ödeme ve alışveriş hizmetleri şirketi. Şirket akıllı ve esnek alışveriş deneyimleri sağlıyor ve 17 ülkede 250 bin ticari müşterisi var. Klarna doğrudan ödemeler, teslimattan sonra ödeme ve taksit hizmetleri de sunuyor.
3. Starling Bank
Starling Bank ödüllü, lisans sahibi ve düzenlemelere tabi bir banka. Banka insanlara geleneksel bankalardan daha adil bir alternatif oluşturmak için kuruldu. Şirket kişisel, kurumsal, birleşik, genç, euro ve dolar hesapları sunuyor. Aynı zamanda bir dizi kredi ürününe de sahip. Starling aynı zamanda şirketlere de bankacılık ve ödeme hizmetleri sunuyor. Starling’in merkez ofisi Londra’da bulunuyor. Yakın zamanda şirket mortgage kredi kurumu Fleet Mortgages’ı 50 milyon dolarlık nakit ve hisseyle satın aldığını açıkladı.
4. Revolut
2015 yılında Londra’da kurulan Revolut para transferi hizmetleri sunuyor. Bugün şirketin tüm dünyadaki müşterileri Revolut’un birçok yenilikçi ürününü kullanarak ayda 100 milyonun üzerinde para transferi gerçekleştiriyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2021’in temmuz ayında şirket 800 milyon dolarlık bir fonlama turuyla İngiltere’nin en değerli fintek şirketi oldu. Revolut fonlama turundan gelen gelirleri ABD ve Hindistan’daki büyümesi için kullanacağını açıkladı.
5. N26
Şirketin kurucuları Max ve Valentin N26’yi 2023 yılında sektörde yeni standartlar oluşturmak için kuruldu. Kurucular paranın son teknolojiyle yönetilmesini öngördü ve bankacılığı dönüştürmeyi hedefledi. N26 bugüne kadar yaklaşık 800 milyon euro yatırım çekti ve Peter Thiel ile fintek yatırımcısı Ian Osborne tarafından desteklendi.
Küresel finans iklim değişikliğinde oyunu değiştirebilir
ABD'de işten çıkarmalar 21 yılın en düşük seviyesinde
Yatırım şirketinde aşı olan herkese bin dolar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.