BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupalılar servet üretemiyor----

Avrupalılar servet üretemiyor

Avrupalılar servet üretemiyor
18 Eylül 2024 - 17:05 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar Avrupa’nın servet birikimi açısından dünyanın geri kalanıyla karşılaştırıldığında sınıfta kaldığını gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçmişte Avrupa’nın en zenginleri arasında yer almak, dünyanın en önemli ticaret başkentlerinde yaşamak ve kazançlı sektörlerde çalışmak anlamına geliyordu.

Ancak Fortune’un haberine göre artık bu gerçek değil. Henley & Partners’ın konuyla ilgili araştırmasına göre dünyayı dolaşan multi milyonerler söz konusu olduğunda Avrupalılar, Asyalıların ve Amerikalıların çok daha gerisinde.

Araştırma raporu 2013 ile 2023 arasında serveti 100 milyon doları aşan ultra zenginlerdeki artışın incelenmesine dayanıyor. Bu grup son 10 yılda %50’nin üzerinde bir artışla karşılaştı. Serveti 100 milyon doları aşan bireylerin arasında neredeyse 30 bin kişi daha katıldı.

Ancak küresel servette bu artış eşit biçimde olmadı. En önemli farklılıksa Avrupalıların büyük bir farkla geride kalmasıydı. Avrupa’da Serveti 100 milyon doları aşanların sayısı sadece %26 arttı. Bu rakam dünya genelindeki artışın yarısıydı.

Özel servet ve göç eğilimlerini analiz eden Henley & Partners'ın CEO'su Juerg Steffen, “Milyonerlerin hikayesinin bir dinamizm ve değişim hikayesi olduğu açıktır. Çin ve ABD'deki teknoloji odaklı patlamalardan dünya çapında yeni servet merkezlerinin ortaya çıkmasına kadar birçok alanda yüksek refah coğrafyası Avrupa'dan uzaklaşıyor” ifadelerine yer verdi.

Bu trend yakın zamanda duracağa da benzemiyor. Londra, kıta Avrupası'nın en büyük kaybedeni olacak ve şimdi ile 2040 arasında yüz milyonerler listesine en az isim ekleyen Avrupa şehri olacak. Moskova, Zürih ve Madrid de benzeri bir konumda.

Bu arada, rapora göre, Dubai ve Şengen gibi bölgeler ise yeni yüz milyonerlerin hedef noktaları haline gelecek.

Bununla birlikte, Avrupa servetinin daha sade bölgelere kayması bekleniyor. Monako, Malta ve Polonya'da multi-milyonerlerin sayısı %75 veya daha fazla artacağı öngörülüyor.

Avrupa'dan kaçan zenginlerin bu eğilimi, siyasi belirsizlik, İtalya ve Birleşik Krallık'ta değişen vergi politikaları ve dünyanın her iki tarafındaki rekabete kıyasla yıllarca süren cansız ticaret de dahil olmak üzere bir dizi faktörün bir araya gelmesiyle yönlendirildi. Elbette, Avrupa'da Bernard Arnault ve Mark Mateschitz gibi imparatorluklarının son derece büyüten yüksek profilli milyarderler bulunuyor. Ancak ABD, servet göçünden, daha likit borsa yapısından ve genel servet yaratma yeteneğinden daha fazla yararlandı.

Oysa bu tablo çok da uzun olmayan bir süre öncesine kadar böyle değildi. İngiltere ve Fransa bir dönem hem kıtanın hem de dünyanın en zengin ülkeleri konumundaydı. Avrupa bölgesi ve buradaki tüm ekonomiler Sanayi Devrimi sonrasında bir patlama yaşamıştı.

Şimdiyse servet transfer eğilimi tersine dönüyor. Brexit’in de etkisiyle daha fazla servet sahibi İngiltere gibi ülkelerden kaçıyor.

UBS Wealth raporuna göre İngiltere önümüzdeki beş yıl içinde 500 bin milyonerini kaybedebilir. Belçika, Almanya ve İspanya ise paralarını park etmek için yer arayan İngiltere’nin zenginleri için destinasyonlar arasında olacak. Bununla birlikte dünyanın geri kalanına kıyasla Avrupa’nın servet yaratma konusunda zayıf bir performans göstereceği öngörülüyor.

Yapay zeka yakın gelecekte kontrolden çıkacakYapay zeka yakın gelecekte kontrolden çıkacak

 

Süper Zenginler Kulübü'nde ABD’nin hakimiyeti tehlikedeSüper Zenginler Kulübü'nde ABD’nin hakimiyeti tehlikede

 

Dünyanın en zenginler zirvesinde büyük sürpriz!Dünyanın en zenginler zirvesinde büyük sürpriz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)