BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupalı STK'lardan AB'ye 'yoksulluk bütçesini artırın' çağrısı----

Avrupalı STK'lardan AB'ye 'yoksulluk bütçesini artırın' çağrısı

Avrupalı STK'lardan AB'ye 'yoksulluk bütçesini artırın' çağrısı
17 Haziran 2020 - 17:40 www.finansgundem.com

Avrupa'da yaklaşık 30 STK, AB'nin yoksullara yönelik yaptığı yardım miktarının artırılmasını talep etti. Korona virüs nedeniyle, ihtiyaçların arttığı ve mevcut fonun giderleri karşılamadığı belirtildi.

Avrupa Birliği 2021-2027 uzun vadeli bütçesi üzerinde çalışırken, Avrupa genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 30 sivil toplum örgütü, yetkililerden yoksullara yönelik yardımların artırılması talebinde bulundu.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, aralarında Kızıl Haç ve Fransız Gıda Bankaları Federasyonu'nun da bulunduğu birçok sivil toplum örgütü, AB'nin Yoksullara Yardım Fonu'nun (FEAD) Kovid-19 salgını nedeniyle genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği liderleri video konferans aracılığı ile cuma günü bir araya gelecek. Toplantıda AB bütçesi ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 27 Mayıs tarihinde önerilen 750 milyar euroluk tarihi yardım paketi tartışılacak.

Söz konusu derneklerin imzasını taşıyan metinde, "İhtiyaçlar had safhaya ulaştı, kriz önümüzdeki aylarda daha da derinleşecek. Milyonlarca Avrupalı yoksul hale gelebilir. Bu kişiler unutulmamalı." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)