Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Araştırmaya göre 2014-2018 yılları arasında gençlerde tespit edilen zihinsel sağlık problemleri çoğaldı. 11, 13 ve 15 yaşlarındaki 227 bin öğrenci incelenerek ulaşılan bilgiler ışığında konuşan DSÖ Avrupa Ofisi Başkanı Hans Henri P. Kluge, "Bu soruna verdiğimiz yanıt birçok jenerasyon boyunca yankı bulacak." dedi.
44 ülkeyi kapsayan Okul Yaşındaki Çocuklarda Sağlık Hareketleri (HBSC) isimli çalışma, kız çocuklarının zihinsel sağlıklarında, büyüdükçe erkek çocuklarına göre daha yüksek oranda sorun ortaya çıktığını gösterdi.
HBSC'ye göre incelenen ülkelerin üçte birinde çocukların ev ödevlerinden duyduğu stres arttı. Ülkelerin çoğunda çocuklar büyüdükçe okul tecrübeleri kötüye gitti. Raporda teknoloji kullanımının artmasının da çocukların psikolojisini bozan etkenlerden olduğu ifade edildi.
HBSC, her 10 çocuktan birinin, iki ayda en az bir kez, sanal ezilmeye maruz kaldığını kaydetti. Kızların ise erkeklerden daha çok sanal ezilme gördüğü raporda yer aldı. Doktor Kluge bulguları, "Hepimiz için endişe verici bir durum" şeklinde değerlendirdi.
Ekonomik farklar çocukların psikolojisine yansıyor
Araştırma, aileler arasındaki ekonomik farkların çocukların zihinsel durumunu etkilediğini de gösterdi. Buna göre yoksul ailelerden gelen çocuklar, varlıklı ailelerden gelenlere göre daha çok zihinsel sağlık sorunu yaşıyor.
DSÖ Avrupa raporunda, ülkeleri çocukların zihinsel sağlıklarını iyileştirme amacı ile daha çok yatırım yapmaya çağırdı. Birçok ülkenin çocukların zihinsel sağlığı politikası olmadığını da vurguladı.
Raporda öne çıkan verilerden biri de çocukların cinsel hayatı ile ilgiliydi. Buna göre 15 yaşındaki Avrupalı erkek çocukların yüzde 24'ü, kız çocukların da yüzde 14'ü cinsel ilişki tecrübesi yaşadı. Öte yandan 2014 yılına göre gençlerde görülen obezite de arttı. DSÖ, her beş çocuktan birinin obez olduğunu kaydetti.
Gençlerde işsizlik yüzde 25'i geçti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.