Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Parlamentosu, yasal olarak iltica hakkı olmayanlara karşı sertleşen önlemleri onayladı. Karar, yakında konsey tarafından da onaylanıp yayınlanınca yürürlüğe girecek.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, yasanın bir kısmının uygulanması hemen başlayacak, bir kısmı ise 2026’yı bulacak.
Avrupa Birliği'ne (AB) geçen yıl 1,1 milyon iltica başvurusu gelirken, bunların üçte biri Almanya’ya olmuştu. Yine bunların üçte biri de Türk ya da Türk kökenlilerden gelmişti.
Bu durumun önüne geçmek isteyen ve gerçekten iltica hakkı olanlarla ekonomik ilticacıları ayırmak isteyen AB, önlemleri sıklaştırdı. 900 sayfalık yasada önemli noktalar var.
Türkler, Faslılar ve Tunuslular
AB’ye ilticaları kabul edilme şansı yüzde 20’den az olan kaçak göçmenler AB’nin dış sınırlarında tutulacak. Suriyeli, Afgan ya da savaş bölgelerinden kaçanlar öncelikli olacak ve kaçakların iltica süreçleri orada sonlandırılacak. Yüzde 90’ı geri gönderilecek. Sahte pasaportu olanlar ya da pasaportlarını imha edenlere de benzer prosedür uygulanacak.
Kaçağın ilk girdiği ülke sorumluluğu üstlenecek
Kaçak ya da ilticacının ilk girdiği AB üyesi ülke bundan sorumlu olmaya devam edecek. Göçmenlerin bir kısmı, eğer iltica hakları varsa oralara dağıtılacak. Göçmenleri almayan ülkeler, göçmen başına 20 bin Euro para ödeyecek.
Sosyal yardım dolandırıcılığı önlenecek
AB’ye gelenler, bir şekilde ülkelerinden, daha önce kaldığı Türkiye gibi ülkelerden, sonra da AB’deki çeşitli ülkelerden "kimlik, iltica kimliği, göçmen kartı“ gibi belgeler toplamış oluyordu. Bunlarla sosyal yardım dolandırıcılıkları yapılıyordu. Artık bu durum sonlandırılıyor. Kişilerin biyometrik parmak izleri ve fotoğrafları tüm AB’yi kapsayan EuroDac veri tabanında olacak. Her ülke yetkilisi bunları görebilecek.
Sınırdışı oranının yüzde 50'yi aşması bekleniyor
İlticası reddedilenler ya da iltica sürecinde suça karışanlar daha hızlı sınır dışı edilecek. Şu anda sadece Almanya’da sınır dışı edilmeyi bekleyen 150 bine yakın kaçak var ve bunların üçte birine yakını da Türk. Önümüzdeki yasama yılında, sınırdışı edilmelerdeki yüzde 22’lik oranın, yüzde 50’leri aşması bekleniyor.
Sınırların dışında 30 bin kişilik kamplar olacak
Daha önce Almanya’da ve bazı ülkelerde gündeme gelen, AB dış sınırlarında "göçmen kampları kurulması“ fikri de benimsendi. İlk aşamada 30 bin kişilik kamp oluşturulacak. Gözaltı süreleri 18 haftaya çıkacak. Kitlesel akın halinde göçmenlerin en az yüzde 50’sinin sınır kontrollerinden geçirilmesi hedefleniyor.
Sınırlardan girenlere artık yetkililer karar verecek
Yasanın hedefi, AB’ye kimin gireceğine artık insan tacirlerinin değil, yetkililerin karar vermesi. Buna göre sınır kontrolleri artarak devam edecek. AB üyesi ülke vatandaşlarının temel isteği de "iltica hakkı olanların alınması, hakkı olmayanları ise belirlenip alınmaması" yönünde.
Gaziantep'te facia: Yakıt tankerinde 2 göçmen hayatını kaybetti
Göçmen kaçakçılarına operasyon: 173 düzensiz göçmen yakalandı
ABD Yüksek Mahkemesi'nden kritik 'göçmen' kararı
Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan bot battı: 5'i çocuk 21 ölü!
Ortaçağ bedevisi terör ve sefalet içindeki arapların peşinden gidersek olacağı budur insanlıktan cağdaşlıktan özgürlükten medeniyetten dışlanmak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.