BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da krediler düşüyor----

Avrupa'da krediler düşüyor

Avrupa'da krediler düşüyor
28 Ağustos 2013 - 14:42 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde özel sektöre açılan kredilerdeki düşüş devam ediyor

Euro Bölgesi'nde şirketlere ve hanehalkına sağlanan krediler, bölge ekonomisinde toparlanmaya ilişkin işaretler gelmesine rağmen, Temmuz ayında da düşerek gerilemesini 15'nci aya taşıdı. Böylece kredi daralmasındaki rekor süre daha da genişlemiş oldu.
Özel sektöre açılan krediler, Frankfurt merkezli Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) yapılan açıklamaya göre yıllık bazda yüzde 1.9 düştü. Bu rekor hızda düşüşü işaret ediyor. Kredi satışları ve seküritazsyonu Temmuz ayında yüzde 1.4 geriledi.
AMB Başkanı Mario Draghi, 1 Ağutos'ta yaptığı açıklamada, kredilerin reel ekonomideki toparlanmanın gerisinde kalacağını söylemişti. 17 üyeli Euro Bölgesi yılın ikinci çeyreğinde, altı çeyrek süren daralmanın ardından yüzde 0.3 genişledi ve resesyondan çıktı. Euro Bölgesi'nde, yarın açıklanacak olan ekonomik güven verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Ağustos ayında artış göstermesi bekleniyor.
Milano'da Intesa Sanpaolo SpA ekonomisti Annamaria Grimaldi, "Yatırımlarda, özellikle Almanya'da, yukarı dönüş gördüğümüz zaman, belki de Kasım ya da Aralık aylarında, kredilerde artış görmeliyiz" dedi ve "İtalya ve İspanya'ya gelince bu daha hassa bir sorun ve düşük kaldıraçlamaya bağlı olarak kredi dinamikleri daha durgun olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Almanya'da gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), Haziran sonunda biten üç aylık dönemde, önceki çeyreğe göre yüzde 0.7 arttı. İtalya ekonomisi yüzde 0.2 ve İspanya yüzde 0.1 daraldı. Her iki ülke de iki yıldır resesyonda.
AMB'nin gelecekteki enflasyonun bir göstergesi olarak kullandığı M3 para arzının artış hızı, Haziran ayındaki seviyesi olan yüzde 2.4'ten, Temmuz ayında yüzde 2.2'ye yavaşladı. Bloomberg'in anketine katılan 28 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 2'ye düşmesi bekleniyordu.
M3 para arzı, önceki üç aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 2.5 genişledi. M3 en geniş para arzı tanımı ve tedavüldeki paraları, bazı türdeki banka mevduatlarını ve para piyasası varlıklarını içeriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)