BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Avrupa'da gaz basıncı!----

Avrupa'da gaz basıncı!

 Avrupa'da gaz basıncı!
31 Ağustos 2022 - 09:29 www.finansgundem.com

Rusya'nın yeniden doğalgaz sevkiyatını durdurması Avrupa üzerindeki baskıyı artırıyor. Avrupa'ya doğalgaz arzında daha fazla kısıtlamaya gidilmesi, enerji krizinin daha da büyümesine neden olabilir.

Rusya, Avrupa'ya doğalgaz sağlayan başlıca boru hatlarından biri üzerinden gerçekleştirdiği doğalgaz sevkiyatını durdurarak Moskova ile Brüksel arasındaki ekonomik savaşı tırmandırmaya devam etti.

Rusya'nın sevkiyatı durdurması Avrupa'da resesyon görüleceği ve kıtanın en varlıklı ülkelerinden bazılarında elektrik dağıtımını kısıtlama uygulamasının devreye alınacağı yönünde endişeleri kuvvetlendirdi.

Rusya'nın doğalgaz ihracat tekeli Gazprom tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey Akım 1 boru hattındaki bakım çalışması nedeniyle sevkiyat durdurulacak. Almanya'ya 31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında doğalgaz sevkiyatı gerçekleşmeyecek.

Avrupalı hükümetler Moskova'nın, kendisine yönelik yaptırımlara karşılık olarak boru hattının kullanım dışı kalma süresini uzatmasından endişe duyuyor.

Batılı ülkeler Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulamış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i enerji kaynaklarını 'silah olarak' kullanmakla suçlamışlardı.

Avrupa'ya doğalgaz arzında daha fazla kısıtlamaya gidilmesi, halihazırda görülen ve doğalgaz fiyatlarının 2021 Ağutos'tan bu yana yüzde 400 artmasına neden olan enerji krizinin daha da büyümesine neden olabilir.

Kuzey Akım üzerinden gaz sevkiyatları durdu

 

Gazprom 'dan 2022'nin ilk yarısında, rekor düzeyde kar

 

Avrupa'da depoların dolmasıyla gaz fiyatları geri çekildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)