BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAvrupa'da Çinli elektrikli araç alarmı: Türkiye de listede!----

Avrupa'da Çinli elektrikli araç alarmı: Türkiye de listede!

Avrupa'da Çinli elektrikli araç alarmı: Türkiye de listede!
26 Temmuz 2024 - 16:25 www.finansgundem.com

Çinli elektrikli araç üreticileri, Avrupa'daki yüksek gümrük vergilerinin etkisini azaltmak için yerel işbirlikleri yaparak üretimlerini genişletiyor. Bu stratejiyle Çin, Avrupa'nın otomobil devlerine karşı fiyat avantajlarını korumayı hedefliyor.


Çinli elektrikli otomobil üreticileri, Avrupa'daki üreticilere karşı fiyat avantajlarını zayıflatmayı amaçlayan gümrük tarifelerinin etkisini azaltmak için bölgede genişlemeye devam ediyor.

Avrupa Birliği son olarak Çin elektrikli araçlarına (EV) uyguladığı gümrük vergisini yüzde 48'e kadar yükseltmişti. Bu gelişme üzerine Çin'in yeni nesil yeşil otomobil üreticileri, otomobillerinin yerli malı olarak kabul edilmesi için yerel sanayi ile işbirliği yapmaya başladı.

Çin'in elektrikli araç üreticilerinin piyasaya girişi, küresel satış büyümesindeki duraklama nedeniyle kendi tesislerini kapatmak zorunda kalan Avrupalı otomobil devleri için bir risk teşkil ediyor. Bu durum, Avrupalı şirketlerin ortaklıklar kurmaktan ve yeni rakiplerine yer açmaktan başka seçeneği kalmadığı anlamına geliyor.

TÜRKİYE'DE LİSTEDE

Eğer bu önlemler alınmazsa, Çinli elektrikli araçlar tüketiciler için binlerce Euro daha pahalı ya da kârsız hale gelebilir. Bu önlemlerin alındığı ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Çinli Chery, İspanya'da Barselona yakında Ebro-EV Motors ile ortaklık kurdu. Bu iki şirket Omoda E5 otomobilini birlikte üretecek. Ayrıca Çinli Leapmotor Polonya'da T03 model otomobilleri üretecek.

Chery, yıl sonuna kadar Barselona'nın kargo limanı yakınlarındaki eski Nissan Motor fabrikasında üretime başlamayı umuyor. Ayrıca ikinci bir Avrupa lokasyonu için yer arayışında.

Chery Avrupa Başkanı Charlie Zhang, “Lansman ekibimizle birlikte Avrupa'daki operasyonumuzu kısa, orta ve uzun vadede ilerletmeye kararlıyız” dedi.

Öte yandan BYD Macaristan ve Türkiye'de kuracağı fabrikalar için planlarını açıkladı. (Sözcü)

Almanlar, Çinli elektrikli otomobiller için mücadele veriyorAlmanlar, Çinli elektrikli otomobiller için mücadele veriyor

 

AB'den Çin'den elektrikli otomobil ithalatına ek vergi kararı  AB'den Çin'den elektrikli otomobil ithalatına ek vergi kararı

 

AB, Çinli elektrikli otomobiller kararını erteledi!AB, Çinli elektrikli otomobiller kararını erteledi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)