Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sermaye sorununu gidermediği sürece Euro Bölgesi bankalarının bilanço tablolarının ciddi miktarda daralacağı uyarısında bulunan Uluslararası Para Fonu, sermaye kaçışının, büyümeye daha fazla zarar vererek, hâli hazırda rekor yükseklerde seyreden işsizlik oranını daha da yükselteceğine işaret etti.
IMF Küresel İstikrar Raporu'nda, euro birliğinin dağılması korkularıyla tetiklenen sermayenin, Euro Bölgesi'nin çevre ekonomilerinden, çekirdek ülkelere kaçışının, bölgenin borçlanma maliyetlerinde "aşırı fragmantasyona" neden olduğuna dikkat çekildi. Fon, bunun, bankalar üzerinde bilanço tablolarını azaltmaları yönünde yeni bir baskı oluşturduğunu belirtti.
Euro liderlerinin sözlerini tutması kaydıyla krizin çözümündeki gecikme, Avrupalı bankaların önümüzdeki yılın sonuna kadar 2.8 trilyon dolarlık varlık satmak zorunda kalacağı anlamına geliyor. Bu rakam, Avrupalı bankaların toplam bilançolarının yüzde 7'sini oluşturuyor. IMF, çevre ekonomilerdeki bankaların varlıklarının yüzde 10'unu satmak zorunda kalabileceğine dikkat çekiyor.
Öte yandan politika yapıcıların sözlerini tutmaması, Avrupalı bankaları 4.5 trilyon dolarlık varlık satmak durumunda bırakabilir.
Fon, mali sıkılaştırma ya da ortak bir bankacılık denetimi kurulmasının zamanında gerçekleşmemesi, UniCredit SpA'dan Deutsche Bank AG'ye kadar 58 AB bankasını varlıklarını azaltmak durumunda bırakabilir ve bu da Yunanistan, Kıbros, İrlanda, Portekiz ve İspanya'dan oluşan çevre ekonomilerinin kredi ve büyümesini önümüzdeki yıl yüzde 4 düşürebilir.
IMF raporuna göre kaldıraçlardan kurtulma, büyümeyi baskılayarak, bölgedeki işsizliği yüzde 2 oranında yükseltebilir.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.