BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da 100 bin euro kâbusu----

Avrupa'da 100 bin euro kâbusu

Avrupa'da 100 bin euro kâbusu
15 Nisan 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

Avrupa bankacılık sistemine Kıbrıs formülünü uygulayacak

Krizde birer birer yıkılan Avrupa'nın en büyük bankacılık sistemleri uzun süredir tartışılan 'bankalar birliği' fikrini ısıttı. Kıbrıs'ta batık bankaların yol açtığı krizi 100 bin euro mevduat üzerine vergi ile aşan Avrupa 2014'te aynı planı uygulama yetkisini bankalar birliğine vermeye hazırlanıyor. Yeni kurulacak Bankalar Birliği sistem zora girdiğinde 100 bin euronun üzerindeki mevduattan kesinti yapmaya kadar bir çok sert önlemi alma yetkisiyle donatılacak. Dublin'de Maliye Bakanları'nın görüşmelerinde yeni kurulacak Bankalar Birliği tartışmaların odağındaydı. Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'nın, bloğun mevcut kurallar ve anlaşmalar altındaki krizle mücadele planlarının azaldığı uyarısında bulunmasıyla Avrupa Birliği ülkeler, sorunlu bankaların idaresinin merkezileştirilmesi planlarında yeniden karşı karşıya geldi.
MEVCUT YASALAR ENGEL
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Dublin'de 2 gün süren toplantılarda AB ortaklarına, AB'nin mevcut yasalarının, sorunlu bankalarda ortak bir otoritenin inşa edilmesi ve fonlama sağlanmasına izin vermediğini söyledi. Aralarında Fransa, Lüksemburg ve Danimarka'nın da yer aldığı diğer ülkeler ise değişikliklerinin kabul edilemeyecek ertelemelere neden olacağı endişesiyle çözüm sistemlerinde bir an önce ilerleme kaydedilmesi çağrılarıyla öne çıkıyor.
Ortak denetim kurulacak
Bankacılık birliğinin temellerinin bir an önce atılmasının 'mutlak ihtiyaç' olduğunu dile getiren Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, "Aynı zamanda Avrupa kurtarma fonu ve mevduat garantilerinde bir düzenleme yapılmadan ortak bir denetim mekanizması kurmanın bir anlamı yok" dedi. AB ülkeleri bankalara Ekim 2008'den bu yana 1.7 trilyon euro enjekte etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)