BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Yatırım Bankası eski başkanı Hoyer'e yolsuzluk soruşturması----

Avrupa Yatırım Bankası eski başkanı Hoyer'e yolsuzluk soruşturması

Avrupa Yatırım Bankası eski başkanı Hoyer'e yolsuzluk soruşturması
25 Haziran 2024 - 04:01 www.finansgundem.com

Avrupa Yatırım Bankası'nın eski Başkanı Werner Hoyer yolsuzluk, nüfuzu ve Birlik fonlarını kötüye kullanma iddialarıyla soruşturma başlatıldı.

Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO), Avrupa Yatırım Bankası'nın (AYB) iki eski çalışanının dokunulmazlığının kaldırılması ve Lüksemburg'daki kurum binaları ile arşivlerinin incelenmesi taleplerinin kabul edildiğini açıkladı. Bu talep, yolsuzluk, nüfuz kullanımı ve AB fonlarının kötüye kullanılmasından şüphelenilen bir soruşturma kapsamında yapıldı.

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (OLAF) tarafından EPPO'ya bildirilen iddialar ve yasal gereklilikler doğrultusunda dokunulmazlıkların kaldırılmasına karar verildi. EPPO, bu sayede soruşturmanın etkili bir şekilde devam edebileceğini ve tüm kanıtların toplanabileceğini belirtti.

Adları paylaşılmayan kişiler arasında AYB eski Başkanı Werner Hoyer de bulunuyor. Hoyer, iddiaların saçma ve asılsız olduğunu belirterek, AB savcılığıyla tam işbirliği yaptığını ve konunun aydınlatılmasını beklediğini söyledi. Soruşturmanın merkezinde ise bir AYB çalışanının işten ayrılırken aldığı tazminat bulunuyor.

AYB, AB'nin finansman kuruluşu olarak kamu ve özel sektöre uzun vadeli uygun krediler sağlıyor ve yıllık yaklaşık 80 milyar avro kredi veriyor. Werner Hoyer, 2012-2023 yılları arasında AYB Başkanı olarak görev yaptı.

Rusya'nın 1,4 milyar eurosu Ukrayna'ya aktarılacak

 

Borrell: İsrail Batı Şeria'yı yavaş yavaş ilhak etme niyetinde

 

3. Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne, hastaneye kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)