BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Türkiye'ye dönüyor!----

Avrupa Türkiye'ye dönüyor!

Avrupa Türkiye'ye dönüyor!
31 Ağustos 2018 - 13:06 www.finansgundem.com

Yaz saati uygulaması milyonlarca Avrupalının saatlerini değişmek istememesinden dolayı rafa kaldırılabilir

Avrupa Komisyonu tarafından geçen ay başlatılan bir kamuoyu yoklamasında % 80'inden fazla kişi uygulamanın kaldırılmasını destekleyeceklerini söyledi.

AB yaz saati yönetmeliğinin gözden geçirilmesinin bir parçası olarak Avrupa Parlamentosu tarafından başlatılan büyük istişarede 4.6 milyondan fazla insan yer aldı.

Komisyon sözcüsünün aktardığına göre, Avrupa Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, komisyon üyelerine sonuçları önümüzdeki günlerde bildirecek.

İstişareler, Avrupa Parlamentosu'ndan Mart ve Ekim ayları arasında saatlerin bir saat ileri alınmasının onyıllardır süren uygulamasına rağmen, yaz dönemi düzenlemelerinin "kapsamlı bir değerlendirmesi" için gelen bir talep sonrasında gerçekleştirildi.

Finlandiya, Litvanya, İsveç veya Polonya gibi birçok ülke, uzun ve karanlık kışları nedeniyle Avrupa Birliği'ni gün ışığından yararlanma zamanını kaldırması için etkin bir şekilde çaba harcayacaklarını söylediler.

Şimdiki haliyle yaz saati, daha önce bazı AB üye ülkelerinde olmak üzere 1980'de Almanya'da enerji tasarrufu amacıyla uygulamaya konmuştu.(Gazetevatan)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)