Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa'da geniş çaplı bir çatışma ihtimali pek çokları için uzak görünse de bazı ülkeler bunu ciddiye alıyor.
Uygulamalar ve kitapçıklar, en kötü durumun gerçekleşmesi halinde nasıl sığınak inşa edileceği, yiyecek stoklanacağı ve elektriksiz yaşanacağı konusunda tavsiyeler sunuyor.
ALMANYA'DAN YENİ UYGULAMA
Almanya, olası saldırılar karşısında vatandaşlarına en yakın sığınağı bulmaları için bir mobil uygulama geliştirmeye başladı. Ülkede, yalnızca 480 bin kişiyi barındırabilecek 600’den az kamu sığınağı bulunuyor. Bu sayının artırılması ve mevcut yapıların korunması için Federal Nüfus Koruma Ofisi yeni bir sığınak planı üzerinde çalışıyor. Metro istasyonları, okullar ve kamu binalarının bodrumları sığınak olarak kullanılabilecek.
İSVEÇ'TEN HAYATTA KALMA KILAVUZU
İsveç, vatandaşlarına “Kriz ya da Savaş Gelirse” başlıklı bir broşür dağıtarak kriz anlarında neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Bu rehber, su kesintilerinden nükleer saldırılara kadar çeşitli senaryolara karşı alınacak önlemleri içeriyor. İsveç, vatandaşlarını su depolamaya, enerji açısından zengin gıdalar bulundurmaya ve alternatif ısıtma sistemleri hazırlamaya teşvik ediyor.
NORVEÇ VE FİNLANDİYA'DA HAZIRLIKLAR
Norveç, "en az bir haftalık bozulmayan gıda ve temel ilaçları stoklayın" uyarısıyla halka kriz rehberleri dağıtıyor. Nükleer kaza riskine karşı iyot tabletlerinin de hazır bulundurulmasını tavsiye ediyor. Finlandiya ise vatandaşlarına “Bir kriz durumunda 72 saat boyunca hayatta kalabilir misiniz?” sorusunu soruyor ve psikolojik dayanıklılık, siber güvenlik gibi konularda bilgi veriyor.
YAPILAR VE YASAL DÜZENLEMELER
Avrupa’da savaş ihtimali ciddiye alınırken, inşaat sektörüne de önemli yükümlülükler getiriliyor. Almanya’da yeni binaların sığınaklarla donatılması zorunlu hale gelecek. Bu model, Polonya gibi ülkelerde zaten uygulanıyor.
PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL HAZIRLIK
Tüm bu önlemlerin yanı sıra Avrupa, vatandaşlarını kriz anlarında sakin kalmaya ve temel hayatta kalma becerilerini geliştirmeye yönlendiriyor. Uzmanlar, bu hazırlıkların sadece savunma kapasitesini değil, bireysel direnci de artıracağını belirtiyor. (NTV)
Musk: Savaş uçaklarının yerini insansız hava araçları almalı
NATO: İşletmeler savaş senaryosuna hazırlıklı olmalı!
Avrupa'da 3. Dünya Savaşı paniği
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.