Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Parlamentosu (AP), hukuk devleti ilkesini ihlal eden ülkelerin cezalandırılmasını öngören mekanizmayı hayata geçirmediği gerekçesiyle AB Komisyonu'na eylemsizlik suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Komisyon'un Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek yargı organı Avrupa Adalet Divanı'na şikayet edilmesi gerektiği kararına AP'deki 705 milletvekilinden 506'sı destek verdi.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; AB'nin yürütme organı olarak Komisyon'un AB anlaşmalarının koruyucusu ve anlaşmaların öngördüğü hukuki düzenlemelere uyulmasını sağlamakla sorumlu olduğu vurgulanan AP kararında, AB Komisyonu'na hukuk devleti ilkesini düzenlemelerin öngördüğü şekilde korumadığı ve görevini yerine getirmediği suçlaması yöneltildi.
KOMİSYON HAREKETE GEÇMEZSE AVRUPA ADALET DİVANI'NA BAŞVURU YAPILACAK
Kararda, Polonya ve Macaristan gibi AB'nin hukuk devleti kurallarını ihlal eden ülkelere karşı Komisyon'un harekete geçmediği ifade edildi. AP Başkanı David Sassoli, Komisyon'un iki ay içinde harekete geçmemesi halinde Avrupa Adalet Divanı'na dava açılması için resmi başvuru yapacaklarını söyledi.
AB üye ülkelerin hükümet temsilcileri ile AP, üç yıl süren müzakereler sonrası hukuk devleti ilkelerini ihlal eden üye ülkelerin Birliğin mali kaynaklarından yararlanabilmesini kısıtlayan "cezalandırma mekanizması" üzerinde uzlaşmış, mekanizma 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girmişti. Mutabakat, AB tarihinde ilk kez hukuk devleti ihlallerinin, mali kaynakların kısıtlanması yoluyla cezalandırılmasına imkan sağlamıştı.
POLONYA VE MACARİSTAN ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE
AB'de eleştiri oklarının hedefindeki Polonya ve Macaristan, başta yargı ve medya olmak üzere, ülkelerindeki kurumlar üzerinde siyasi kontrol kurmak ve hukuk devleti ilkesini yok saymakla suçlanıyor. Düzenlemenin AB hukukuna aykırı olduğunu savunan Polonya ve Macaristan ise AB'den gelen eleştirileri iç işlerine müdahale olarak yorumluyor.
Cezalandırma mekanizmasına uzun süre direnen Polonya ve Macaristan, bu mekanizmanın yürürlüğe sokulması halinde, AB'nin ortak bütçesi ile ilgili uzun vadeli önemli kararları bloke etmekle tehdit etmişti. Bu iki ülke, uzun süren pazarlıkların ardından da hukukun üstünlüğü şartının arandığı AB'nin bütçe teklifinikabul etmişti.
ABD mahkemesi Bayer'in 2 milyon dolarlık ödeme planını reddetti
Kripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.