Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Avrupa çapında birçok insan korona virüsün yayılmasını engellemek için evden çalışmaya yönlendiriliyor. Bununla beraber evde çalışmanın oluşturduğu sorunlar geçilmesi gereken bir engel olarak gösteriliyor.
İnternet altyapısı en önemli sorun
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) rakamlarına göre, Avrupa Birliği'ndeki her 10 kişiden altısı 2018 yılında evlerinde çalışmamıştı. Bloomberg’in haberine göre, dünyada ülke çapında karantina uygulayan ilk ülke olan İtalya'da, çalışanların %67'si hiçbir zaman uzaktan çalışmadığını söylüyor. Ayrıca hanelerin dörtte birinden azının ultra hızlı geniş bant fiber internete erişimi var.
Evden çalışmak Avrupa Birliği genelinde büyük farklılıklar gösteren bir altyapı meselesi. Yüksek hızlı internet dağıtımı zayıf olan ülkeler, işgücünü çalışmaya devam etmesi için mücadele vermek zorunda kalabilir.
Ülkelerin ekonomik yapısı evden çalışmaya uygun mu?
Bazı ülkeler ekonomilerini yapısı nedeniyle işyerlerine daha fazla bağımlı olabilir. Almanya'nın üretiminin yarısına yakınını sanayi üretimi oluşturuyor ve bu da personel evden çalıştırmayı zorlaştırıyor. İngiltere’de ise %10’luk bir kesim evden üretime katılabiliyor ve bu da İngiltere’yi çok daha avantajlı yapıyor.
Evden çalışma konusunda firmaların da önemli bir rol oynaması gerekiyor. Eurostat'a göre, şirketlerin yaklaşık üçte ikisi personele mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya tabletler sağlıyor. Bu istatistikte dikkat edilmesi gereken nokta ise verilerin sadece en az 10 çalışanı olan şirketler üzerinden hazırlanmış olması. Ancak Avrupa'daki işlerin %90'ının çalışan sayısı bundan daha az.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.