Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin "Parasal Diyalog" oturumuna video konferans yöntemiyle katıldı.
Geçen yılın son çeyreğinde Omicron varyantının hızla yayılması nedeniyle uygulanan tedbirler neticesinde büyümenin kız kaybettiğini anımsatan Lagarde, buna rağmen Avro Bölgesi gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) salgın öncesi seviyelerine yaklaştığını belirtti.
Lagarde, mevcut salgın dalgası ve uygulanan kısıtlamaların bu yılın başındaki büyüme verilerini olumsuz etkilemesini beklediğine işaret ederek, "Arz darboğazları ve yüksek enerji maliyetlerinin kısa vadede ekonomik aktiviteyi azaltması bekleniyor." dedi.
Mevcut salgın dalgasının ekonomik faaliyete öncekilerden daha az zarar verdiğini söyleyen Lagarde, darboğazların hafiflemeye başladığına dair işaretler olmakla birlikte bunun bir süre daha devam edeceğini anlattı.
Lagarde, Avro Bölgesi'nde enflasyonun ocak ayında yüzde 5,1'e çıktığını anımsatarak, "Enflasyon büyük ihtimalle yakın gelecekte yüksek seviyede kalacak. Enerji fiyatları enflasyondaki artışın ana nedeni olmaya devam ediyor." diye konuştu.
Enerji maliyetlerinin birçok sektörde fiyatları yukarı taşıdığına işaret eden Lagarde, mevsimsel faktörler, artan nakliye ve gübre maliyetleri nedeniyle gıda fiyatlarının da yükseldiğini anımsattı.
Lagarde, çok sayıda mal ve hizmetin fiyatlarının belirgin şekilde yükselmesiyle birlikte fiyat artışının daha yaygın hal aldığını ifade etti.
Salgınla ilgili belirsizliklerin bir miktar azaldığını anlatan Lagarde, jeopolitik gerilimlerin arttığını ve sürekli yüksek enerji maliyetlerinin tüketim ve yatırım üzerinde beklenenden daha güçlü bir yavaşlamaya neden olabileceğini belirtti.
Lagarde, "Aralık ayı beklentilerimizle karşılaştırıldığında, özellikle kısa vadede enflasyon görünümüne ilişkin riskler yukarı yönlü seyretmektedir. Fiyat baskıları beklenenden daha yüksek ücret artışlarına yol açar veya ekonomi daha hızlı tam kapasiteye dönerse, enflasyon daha yüksek olabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Özellikle yüksek enerji fiyatlarının ekonomiye nasıl yansıyacağını ve genel görünümü nasıl etkileyeceğini dikkatle inceleyeceklerini vurgulayan Lagarde, "Enflasyonun daha önce beklenenden daha uzun süre yüksek kalması ancak bu yıl içinde düşüşe geçmesi olası." ifadesini kullandı.
Avro Bölgesi'nde ocak ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 5,1'e ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyesine çıktı.
Enflasyon, ECB'nin yüzde 2'lik hedefinin çok üzerine çıkmış oldu.
Avrupa'da enerji ürünleri başta olmak üzere genel fiyat düzeylerindeki yükseliş dikkati çekiyor.
AB, yüksek enflasyonun beklentilerden uzun süreceğini öngörüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.