Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa'nın bazı bölgeleri, kıta genelinde aşırı sıcakların yaşandığı bir yazın ardından geçen yıla göre daha soğuk bir kışla karşı karşıya kalabilir.
Fransa, İngiltere ve İskandinavya bölgesinin ekim ayında en soğuk bölgeler olması beklenirken, güneydoğu Avrupa ve İspanya'da ise sıcaklar devam edecek.
Kısmen Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının soğumasından oluşan La Nina fenomeni nedeniyle sıcaklıkların bu kış geçen yıla göre daha düşük olması muhtemel olsa da, meteoroloji uzmanları yine de genel olarak uzun vadeli ortalamalardan daha sıcak olabileceğini belirtiyor.
Batı ve orta Avrupa'nın da önümüzdeki haftalarda Atlantik'ten gelen birkaç fırtınanın kuyruk kısmından etkilenebileceği öngörülüyor.
Afrika'nın batısındaki koşullar, bu fırtınaların Kuzey Atlantik boyunca iz sürmeye zorlandığı ve ekim ortasına kadar her birkaç günde bir yeni bir sistemin gelebileceği anlamına geliyor.
Bu durum hava durumu modellerinde önemli bir belirsizlik yaratmakla birlikte, Avrupa'daki koşulların önümüzdeki birkaç hafta boyunca tahmin edilmesini zorlaştırıyor.
La Nina, Avrupa'ya daha soğuk ve yağışlı bir kış mı getirecek?
Euronews'in haberine göre, La Nina, orta ve doğu Pasifik Okyanusu'ndaki deniz yüzeyi sıcaklıkları ortalamanın altına düştüğünde ortaya çıkan doğal bir iklim modeli olarak biliniyor. Sıcaklıkların ortalamanın üstüne çıkması halinde de El Nino modeli ortaya çıkıyor. La Nina, Avrupa'dakiler de dahil olmak üzere küresel hava modelleri üzerinde yaygın etkileri görünebiliyor.
Dünya Meteoroloji Örgütü uzmanları ekim ve şubat ayları arasında La Nina koşullarının ortaya çıkma ihtimalinin yüzde 60 olarak tahmin ediyor.
Bu kış zayıf ila orta şiddette bir olayın görülmesi ve gelecek yılın başlarında La Nina fenomenin zayıflaması bekleniyor.
La Nina genellikle Batı Avrupa'da normalden daha düşük sıcaklıklar getirirken, hava tahmincileri kasım ve aralık aylarına doğru sıcaklıkların giderek düşmesini bekliyor.
Genel olarak bu iklim modeli Alplere daha yağışlı ve daha soğuk koşullar getirerek daha sık ve daha yoğun kar yağışına yol açabiliyor.
Kuzeybatı ve Güneydoğu Avrupa normalden daha kuru olma eğilimindeyken, güneybatı Avrupa genellikle daha yağışlı olacak.
Öte yandan, Pasifik'teki merkez üssünden uzaklaştıkça, La Nina ve El Nino'nun etkileri yerel hava modelleri tarafından daha kolay bozulabiliyor. Bu da Avrupa'daki etkilerinin tam olarak tahmin edilmesini zorlaştırmakla birlikte, hiçbir hava olayı tamamen aynı olmayabiliyor.
La Nina dönemi başlıyor: Kış ayları için kritik uyarılar!
Kara kış 'La Nina' yaklaşıyor: Sıcaklıklar düşecek mi?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.