BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa kur savaşını kaybediyor----

Avrupa kur savaşını kaybediyor

Avrupa kur savaşını kaybediyor
22 Kasım 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

AMB'nin sürpriz faiz indirim kararı sonrasında yükselişe geçen Euro'nun, Avrupa'yı kur savaşında geride bırakarak ihracatı tehlikeye attığı belirtildi

Euro'nun kur savaşında kaybeden taraf olduğu öne sürüldü. Avrupa Merkez Bankası'nın deflasyon endişeleriyle 7 Kasım'da faizleri sürpriz şekilde yüzde 0,25 indirmesinin ardından Euro yükselişe geçti. Kararın hemen ardından 1,3331 dolara kadar düşen Euro, sonraki 13 gün boyunca toparlanarak faiz kararından önceki seviyesini de aştı. CNBC'ye konuşan Rabobank Kıdemli Kur Stratejisti Jane Foely, "Euro/dolar paritesinin bu kadar iyi destek buluyor olması bence Euro'nun kur savaşını kaybettiği anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

'AMB'NİN KOŞMASI GEREKECEK'
Bank of Tokyo-Mitsubishi Kur Ekonomisti Lee Hardman ise, ABD'de para politikası bu haliyle kaldığı sürece AMB'nin Euro/doları sabit tutabilmek için "koşması" gerekeceğini söyledi.

İHRACATI ETKİLİYOR
Euro'nun güçlenmesi, Avrupa'nın ihraç mallarını küresel pazarda daha pahalı hale getirerek bölgenin ihracatına darbe vurabilir. Bunun da Euro Bölgesi'nin büyüme ve rekabet gücü kazanma çabalarını aksatabileceği belirtiliyor. Euro, uluslararası piyasada dolara karşı yüzde 0,12 primle 1,35 seviyesinde seyrediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)