Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği, korona virüs salgını nedeniyle ağır darbe yiyen turizm sektörünü sıkı kurallarla açmak için çalışıyor. Bu sektör, AB'nin yıllık gelirinin yüzde 10'unu sağlıyor. Özellikle İspanya, İtalya, Yunanistan ve Malta gibi ülkeler için yaz sezonu son derece önemli.
EŞİ BENZERİ OLMAYAN TATİL SEZONU
Bazı tatilciler, salgın endişesiyle evlerini terk etmeye çekiniyor. Bazıları ise ekonomik kaygılar nedeniyle bu dönemde tatile para harcamak istemiyor. Ülkelerin hem kendi içinde hem de ülkeler arasında uygulanan seyahat kısıtlamaları da cabası.
Bu yaz turizmciler eşi benzeri görülmemiş bir sezon yaşayacak. CNBC’de yer alan habere göre Avrupa Komisyonu, turizm için alınması gereken önlemlerle ilgili bir çalışma yaptı. Komisyonun üye ülkelere ilk uyarısı, sağlık sistemlerini, olası bir salgında ülkeye gelecek turistleri de tedavi altına alabilecek kapasitede olması. İşte Avrupa Komisyonu'nun sıraladığı önlem tavsiyeleri.
ÇALIŞANLARA VİRÜS EĞİTİMİ
-Turistler, gidecekleri tatil yeri hakkında, korona virüs vaka sayısı, sağlık merkezlerinin kapasitesi gibi konularda araştırma yapmalı.
-Restoran ve turistik tesis çalışanlarına, korona virüsün semptomlarını tanımaları için eğitim verilmeli.
-İşletmeler mümkün olduğunca az çalışanla hizmet sunmalı.
-Toplu alanlarda sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulmalı. Gerekirse bunun için yeni düzenlemeler yapılmalı.
YÜZME HAVUZUNDA REZERVASYON DÖNEMİ
-Restoranlarda ve otel lobilerinde sınırlı sayıda müşteri olmasına dikkat edilmeli.
-Otellerin restoran bölümü ve yüzme havuzu, rezervasyonla hizmet vermeli. Fazla sayıda insanın aynı anda buralarda bulunmasının önüne geçilmeli.
-Turizmde ulaşımın büyük bölümünü sağlayan uçakların havalandırma sistemleri güçlendirilmeli.
UÇAK İÇİNDE MİNİMUM HAREKET
-Uçak bileti alırken, check-in yaparken ve uçağa binerken fiziksel işlemler yerine elektronik işlemler tercih edilmeli.
-Kabin içine daha az bagaj alınmalı.
-Mürettebatla yolcular arasındaki temas minimuma indirilmeli. Kabin içinde mümkün olduğunca az hareket olmalı.
-Özelikle kalabalık uçuşlarda mürettebat ve yolcuların maske gibi koruyucu ekipmanlar kullanmaları sağlanmalı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.