BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa ile saat farkı 2'ye çıktı! Karanlık günler sürecek----

Avrupa ile saat farkı 2'ye çıktı! Karanlık günler sürecek

Avrupa ile saat farkı 2'ye çıktı! Karanlık günler sürecek
27 Ekim 2024 - 11:45 www.finansgundem.com

Avrupa’da, dün geceyi bugüne bağlayan saatlerde kış saati uygulamasına geçildi ve Türkiye'yle olan saat farkı 2'ye çıkmış oldu. Sabahları karanlıkta işe ve okula gidenler, kış saatinin ülkemizde uygulanmamasına büyük tepki gösteriyor.


Türkiye’de 2016 yılından beri kış saati uygulaması yapılmıyor, bu sebeple kış yaklaştıkça gün doğumu daha ilerleyen saatlerde gerçekleşiyor. Sabah öğrencilerin ve çalışanların işe gittiği saatlerde, henüz aydınlanmamış olan hava, soğuk ve karanlık sabahlarda zorluk yaşatıyor.

Avrupa ile aramızdaki saat farkı 2'ye çıktı

Sözcü'de yer alan haberede, Avrupa’da sabah saatlerinde gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatler bir saat geri alındı ve Türkiye'yle olan saat farkı 2 saate çıktı.

Geçtiğimiz günlerde AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar kış saati uygulamasına da değinmişti. Bayraktar açıklamasında "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullanmıştı ancak önemli bir değişiklik yaşandığı görülmedi.

Türkiye'de kış saati uygulaması olmadığı halde, bazı telefon ve bilgisayarlar otomatik olarak saatleri geri alabiliyor. Bu yüzden kullanıcıların cihazlarının ayarlarını kontrol etmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamamaları için önem taşıyor.

Kış saati uygulaması ne zaman başladı?

Yaz ve kış saatleri uygulaması ilk olarak 1916’da Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman İmparatorluğu, Avusturya-Macaristan ve Büyük Britanya’da kullanıldı. Bu uygulama gün ışığından yararlanma süresini artırmayı amaçlıyordu.

Almanya’da, yaz saati düzenlemesi 1949 yılı sona ermeden önce, 1970’lerde Federal Cumhuriyet’teki petrol krizlerinden sonra ve 1980’de enerji tasarrufu için yeniden getirildi. 1995 yılının Eylül sonunda sona erdi, daha sonra 1996’dan beri Avrupa Birliği’nin diğer tüm üye ülkelerinde olduğu gibi kullanılmaya devam ediyor.

Tartışmalı kış saati uygulaması! Ülke ikiye bölündüTartışmalı kış saati uygulaması! Ülke ikiye bölündü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)