BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa için sevindiren rapor----

Avrupa için sevindiren rapor

Avrupa için sevindiren rapor
21 Ekim 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

Avrupa üniversitelerinde görev yapan 700 ekonomistten oluşan kuruluş Avrupa'nın resesyondan çıkmış olabileceğini duyurdu

Ekonomideki genişleme ve resesyon dönemlerini takip etmekle görevli olan etkili bir ekonomist grubu tarafından cuma günü yapılan açıklamada euro bölgesinin resesyonun dışına çıktığını söylemek için henüz çok erken olduğu ifade edildi ve euro bölgesinin ikinci çeyrekte gösterdiği büyümenin geçici bir durum olabileceği ifade edildi. 
Avrupa üniversitelerinde görev yapan 700'ün üzerinde ekonomistten oluşan ve CEPR olarak bilinen ağ ekonominin genişleme ve resesyon süreçleri için tarihleri tespit etmekle görevli bir kurum. Kurumun euro bölgesi ticari dönemsellik belirlerlem komitesi ABD'deki National Bureau of Economic Research'ün Business Cycle Dating komitesi ile aynı işleve sahip. 
Euro bölgesinin istatistik kurumu olan Eurostat, euro bölgesinin GSYİH verisinin Haziran ayında sona eren üç aylık dönemde artış göstgerdiğine işaret etmişti. Bunun öncesindeki 6 çeyrek dönem boyunca GSYİH düşüş yaşamıştı. 
Bu gelişmenin ve diğer euro bölgesi ekonomik verilerinin ardından toplanan CEPR'in ticari dönemsellik belirleme komitesi 9 Ekim'de bir araya geldi ve Cuma günü de bu konudaki değerlendirmelerini açıkladı. 
Komite'nin açıklamasında "Resyonun son ermiş olduğu mümkün olsa da toparlanmanın uzunluğu ya da gücü konusunda 9 Ekim 2013 itibarıyla euro bölgesinde resesyonun sona erip ermediğine dair bir şey söylemek mümkün değil" denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)