BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri tırmandı----

Avrupa hisseleri tırmandı

Avrupa hisseleri tırmandı
01 Şubat 2013 - 19:06 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'den gelen pozitif veriler üzerine yükseliş kaydederek haftalık kaybını düşürdü

Avrupa hisseleri, ABD'de istihdamın ve imalat büyümesinin ilerlediğini gösteren veriler ve BT Group Plc'nin beklentileri aşan kâr verileri ile yükselmesinin ardından son 3 haftanın en sert çıkışını gerçekleştirdi ve bu yılın en büyük haftalık düşüşünü azaltmış oldu.
Britanya'nın en büyük sabit telefon firması BT Group, yüzde 6.5'lik ralli ile 5 yılın zirvesine çıktı. Banca Popolare di Milano Scarl ise birleşik hisse şirketi olabileceğini gösteren raporların sızması üzerine yüzde 9.8 değer kazandı. Electrolux AB, analistlerin tahminlerinin altında kalan kâr açıklamasının ardından 17 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. İspanya'nın IBEX 35 Endeksi, regülatörlerin kısa satışa yönelik 6 aylık yasağı kaldırmasının ardınadn yüzde 1.6 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:35'te yüzde 0.3 yükseldi ve 288.14 puan oldu. Bu ilerleme 17 Ocak'tan bu yana en büyük yükseliş olarak kayda geçerken bu haftalık düşüşü de yüzde 0.5'e indirdi. Endeks, Ocak ayında yüzde 2.7 yükselerek Temmuz'dan bu yana en büyük aylık kazancı gerçekleştirmişti.
Cenevre merkezli Notz Stucki & Cie. fon yöneticisi Pierre Mouton, "İstihdam verileri ABD'de sağlıklı fakat yavaş bir toparlanmanın gerçekleştiğini gösteriyor. Eğer önceki iki ayın revize edilmiş rakamlarını Ocak ayı rakamlarına eklersek ortaya şaşırtıcı derecede pozitif bir resim çıkıyor" ifadelerini kullandı.
Tarım dışı istihdam Kasım ayında 247,000, Aralık ayında 196,000 artarken Ocak ayında bu artış 157,000 oldu. Kasım ve Aralık ayına yapılan revizyonlar 127,000 daha fazla istihdam olduğunu gösterdi. İşsizlik oranı ise yüzde 7.8'den yüzde 7.9'a yükseldi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)