BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri geriliyor!----

Avrupa hisseleri geriliyor!

Avrupa hisseleri geriliyor!
13 Mart 2013 - 14:42 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, Inditex SA ve Adecco SA gibi şirketlerin kar açıklamaları ile birlikte geriliyor

Avrupa hisse senetleri, Inditex SA ve Adecco SA gibi şirketlerin karlarının analistlerin beklentilerinin altında kalmasının ardından geriliyor. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri geri çekildi.
Dünyanın en büyük giyim-kuşam perakendecisi Inditex, son beş çeyreğin en yavaş kar büyümesini göstermesinin ardından yüzde 2.8 geriledi. Dünyanın en büyük geçici işçi tedarikçisi Adecco yüzde 4 değer kaybetti. İtalya'nın en büyük kamu hizmet şirketi Enel SpA, net karındaki yüzde 79'luk düşüşün ardından yüzde 4.8'luk bir kayıp yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 10:03'te 294.42 puana indi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 düştü. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi'nde altı şirket bugün temettüsüz işlem gördüyor. Bu durum endeksin yaklaşık 10.8 puan düşmesine neden oldu.
JPMorgan Chase & Co. piyasa stratejisti Daniel Morris, "Bu noktada, kayda değer bir düzeltme beklemiyoruz," dedi ve "Ya ılımlı bir düzeltme olacak ya da küçük çaplı bir stagflasyon. Hisse senetlerinin yılın kalan kısmında değer kazanmasını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi geçen hafta, ABD'de istihdam ve Çin'de ihracat gibi verilerin küresel toparlanmaya ilişkin güveni artırmasının ardından Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)