BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri geriledi----

Avrupa hisseleri geriledi

Avrupa hisseleri geriledi
03 Haziran 2016 - 19:06 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD'den gelen ve hayal kırıklığı yaratan istihdam verisini sorgulamasıyla düştü

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD'den gelen ve hayal kırıklığı yaratan istihdam verisinin dünyanın en büyük ekonomisinin gücüne şüphe düşürmesinin sonuçlarını değerlendirmesiyle düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.9 düşerek, haftalık yüzde 2.4'lük kaybına yöneldi. Bu da dört haftanın ilk haftalık kaybı oldu. Hisse senetleri, ücret verisinin beklentileri tutmaması üzerine gün içindeki kazançlarını sildi.

İtalya, İspanya ve Portekiz'deki piyasalar en büyük düşüşleri gerçekleştirdi. Avrupa hisse senetleri, 20 Nisan'daki yükseğinden yüzde 5.4 düştükten sonra, beklentilerden iyi gelen ABD verilerinin ekonominin faiz artırımıyla başa çıkabilecek güçte olduğuna dair iyimserliğin artmasıyla iyileşiyordu. Ancak süreç bu hafta küresek büyümeye dair endişelerin geri gelmesiyle kesintiye uğradı.

Kopenhag'da Danske Bank baş ekonomisti Allan von Mehren, "Veri tam bir hayal kırıklığıydı ve yaz aylarında Fed faiz artırımına hazırlanana piyasaya birçok belirsizlik ekledi." dedi ve "Veri insanlara istihdam piyasasının gerçek gücünü sorgulatıyor. Güvenin piyasalara tereddütlü geri geliyor olmasından ötürü verinin zamanlaması çok kötü." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)