BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAvrupa da borç sarmalında----

Avrupa da borç sarmalında

Avrupa da borç sarmalında
20 Nisan 2011 - 08:26 www.finansgundem.com

Monan, ABD´nin borç probleminin, Avrupa Birliği´nde yaşanmakta olan problemden daha az şiddetli olmadığını söyledi

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu´na bağlı düşünce kuruluşu Devlet Bilgi Merkezi analisti Zhang Monan, ABD´nin borç probleminin, Avrupa Birliği´nde yaşanmakta olan problemden daha az şiddetli olmadığını, dünyanın ABD´nin borç riskini diğer ülkelere transfer etme çabalarına karşı ihtiyatlı olması gerektiğini bildirdi.
People´s Daily gazetesine yazan Zhang, ABD´in borç riskini ve yurtiçinde yaşadığı ekonomik problemleri, para basarak ve ABD Doları´nın değerini düşürerek yurtdışına transfer etmeye çalıştığını savundu.Zhang, ABD´nin son yıllardaki refahının, borçlanılmış bir refah olduğunu da vurguladı.
ABD´nin finansal kriz nedeniyle borç geri ödeme kabiliyetini kaybettiğini öne süren Zhang, ABD ekonomisinin herhangi bir görünür büyüme noktasının olmadığını ve gayrimenkul fiyatlarındaki düşüş, yetersiz yatırım, azalan aile geliri ve ısrarcı yüksek işsizlik nedeniyle ekonomik büyümede bir atılım gerçekleştirmekte zorluklarla karşılaşacağını da belirtti.
Zhang yazısında Çin´in döviz rezervlerini çeşitlendirme arayışlarının ABD hazine tahvil piyasası için bugüne kadar görülmemiş belirsizlik yarattığını da belirterek, Fed´in parasal genişlemeyi sona erdirmesi halinde ABD tahvil getirilerinde keskin düşüş yaşanacağını ve bunun ABD´nin mali durumunda daha da kötüleşmeye yol açacak şekilde federal hükümet için borç baskılarını abartacağını savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)