Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa borsaları güne karışık seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 508 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 18.109 puan seviyesinde işlem görüyor.
İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3 yükselişle 8.170 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 primle 34.346 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi 0,4 azalışla 11.053 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 değer kazancıyla 8.074 puanda bulunuyor.
Euro/dolar paritesi, şu sıralarda yüzde 0,1 düşüşle 1,0707 seviyesinde seyrediyor.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik artan endişelere karşın yoğunlaşan bilanço sezonunda şirket karlılıklarının ağırlıklı olarak beklentilerden iyi gelmesiyle karışık bir seyir izliyor.
Fed'in yarın açıklayacağı faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağına yerleşirken, bankanın politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Avrupa tarafında açıklanan veriler enflasyonla mücadelede sona yaklaşıldığının sinyallerini vermeye ederken, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin banka yetkilileri sözle yönlendirmelerini sürdürüyor.
Buna göre, ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Avro Bölgesi'nde enflasyonunun yüzde 2'ye geri dönme yolunda olduğunu ancak bu sürecin inişli çıkışlı olacağını ve jeopolitik gerilimlerin fiyat artışları üzerinde yukarı yönlü bir risk oluşturduğunu dile getirdi.
Hollanda Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Klaas Knot da bankanın haziranda atacağı ilk faiz indirim adımı sonrasındaki süreç için, "Belirli bir zaman patikası için önceden taahhüt yok" ifadesini kullandı.
Başka bir ECB üyesi Pierre Wunsch ise "Her toplantıda Faiz indirimi yapacağımızı söylememeliyiz" diyerek, temmuzda ikinci bir faiz indiriminin çok ileri gidebilecek bir yeniden fiyatlandırmaya yol açabileceği konusunda uyardı.
Dün Almanya'da açıklanan verilere göre, martta yüzde 2,2 olan yıllık enflasyonun, nisanda değişmeyerek Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyede kalmayı sürdürdüğünü kaydeden analistler, Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,5 artışla beklentilerin altında kaldığını dile getirdi.
Analistler, bugün Almanya'da büyüme, Avro Bölgesi'nde öncü enflasyon ile ABD'de konut fiyat endeksi ve New York Fed tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.
Dış ticaret açığı martta yıllık bazda geriledi
Almanya'da perakende satışlarda artış
Hazine'den enflasyon düzeltmesi kararı
Merkez bankaları altından şaşmıyor
Küresel piyasalarda gündem Fed ve bilanço
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.