Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Wall Street bankaları uzun zamandır Avrupalı rakiplerini ikramiyeler konusunda gölgede bırakıyordu. Ancak Financial News’in haberine göre geçen yıl boyunca düşük ve orta rütbeli personel için şiddetlenen yetenek savaşları bankalar arasındaki bu düzeni sarstı.
İşe alım firması Dartmounth Partners tarafından yapılan bir ankete göre Goldman Sachs diğer bankalar arasında açık ara en fazla ikramiye ödeyen banka olarak öne çıkıyor. Wall Street bankası uzman yardımcısı pozisyonunda çalışanlarına ortalama 180.500 sterlin ortalama ikramiye ödeyerek bir önceki yıla göre %54’lük artış gerçekleştirdi. Goldman başkan yardımcılığı pozisyonları içinse ikramiyeleri geçen yıla göre %52 artırarak 350.400 sterline getirdi. Ancak diğer bankalara bakıldığında ise farklı bir tablo ortaya çıkıyor.
Son yıllarda, Wall Street bankaları ücretler konusunda Avrupalı rakiplerine karşı net bir üstünlük sağlamıştı. Deutsche Bank, Credit Suisse ve HSBC gibi Avrupalı bankalar maliyet düşürme uygulamalarını açıklarken, ABD firmaları ise ikramiyeler konusunda pazar payını farklı bir şekilde elinde tutuyordu.
Uzman yardımcıları
Bununla birlikte yetenekli çalışanlarını korumayı amaçlayan bankalar geçen yıl her iki pozisyonda da ödemeleri artırdı. UBS, uzman yardımcıları için ortalama 111.700 sterlin ikramiye ödedi. İngiliz bankası Barclasys ise 106,700 sterlin ikramiye ödeyerek rakamı JPMorgan’ın ödemeleriyle aynı seviyeye çıkardı ve Morgan Stanley, Citigroup ve Bank of America’yı geride bıraktı.
Credit Suisse, en üst düzey bankalar arasında bu seviyedeki en düşük ikramiyeyi ödedi ve ortalama 88.000 sterlin ödeme yaptı.
İkramiye artışları maaşlardaki artışlarla da birleşti. İlk yıl uzman yardımcısı maaşları Bank of America, Barclays ve Credit Suisse’de 90 bin sterlinden 105 bin sterline kadar değişti.
Dartmounth Partners anketine göre Citigroup ve UBS maaşlarını 110 bin sterline yükseltirken JPMorgan ve Morgan Stanley maaşları ise 115 bin sterline ulaştı.
Başkan yardımcıları
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre sözleşme bankacılığı alanındaki 100 saatlik haftalara varan zorlu çalışma saatleri çalışanların işlerinden ayrılma taleplerinde etkili oldu. Büyük istifa dalgası olarak da adlandırılan bu süreçte düşük ve orta rütbeli personelini kadrosunda tutmak isteyen bankalar yeni çözümler aradı. Bankalar bir yandan çalışma uygulamalarını değiştirmeye çabalarken diğer yandan da kısa vadede işten ayrılmaları engellemek için çalışan ödemelerini artırmayı tercih etti.
Başkan yardımcısı düzeyinde, Barclays ortalama 216.300 sterlin ikramiye ödedi. Geçtiğimiz yıla göre %33'lük yükseliş Goldman Sachs dışındaki diğer tüm bankalara göre en büyük ikramiye artışını işaret ediyor.
JPMorgan'ın 230.800 sterlinlik ortalama ikramiye ödemesi %31 artarken, Credit Suisse ise en yüksek ikinci ödeme olan 245.300 sterlinlik ikramiyeleri dağıttı.
Başkan yardımcısı pozisyonundakiler için maaşlarsa değişiklik gösterdi. JPMorgan ve Goldman Sachs, bu pozisyonda ilk yılını geçirenlere 170.000 sterlin maaş verirken, Morgan Stanley ise 185.000 sterlin ile Londra’daki bu pozisyon için en yüksek maaş teklifinde bulundu.
Bu arada Citigroup ve Deutsche Bank başkan yardımcıları için 150 bin sterlin ödeyerek üst düzey bankalar arasında en düşük maaş ödemesi gerçekleştirenler oldu. Pozisyon için Barclays 155 bin sterlin, Credit Suisse 160 bin sterlin ve Bank of America 165 bin sterlin ödüyor.
Finans devleri iklim uzmanlarına kesenin ağzını açtı
İş değiştiren çalışanların maaşı yüzde 22 arttı
JPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.