BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları artan baskıdan rahatsız----

Avrupa bankaları artan baskıdan rahatsız

Avrupa bankaları artan baskıdan rahatsız
07 Kasım 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Yükselmeye devam eden enflasyona paralel artırılan faizler ve artan baskılar Avrupa’daki bankaları isyanın eşiğine getirdi.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sürecinde yeni kararlarla bankaları krizden korumaya çalışan Avrupa Merkez Bankası’nın artmaya devam eden enflasyon, resesyon ve yüksek faiz karşısında yeni kararlar alması banka yöneticilerinin tepkisine neden oluyor. Özellikle ikramiye ve temettü konusundaki sıkı kuralların gevşetilmesi talep ediliyor. Enerji ve gıda krizinin yanı sıra resesyon riski ve yüksek enflasyon karşısında Avrupa Merkez Bankası ise yeni kuralları hayata geçirmek istiyor.

Bloomberg ajansının bir raporuna göre, bankacılar Avrupa Merkez Bankası (ECB) Baş Denetçisi Andreas Enrias'ın iddialarına karşı öfkeli! Pandemi sırasında büyük ölçüde dondurulan temettü ve ikramiye konusunda yeni adımlar bekleniyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Fransız Societe Generale Başkanı Lorenzo Bini Smaghi, ECB’yi bir mektup yazarak taleplerini yazılı olarak sundu.

Lorenzo Bini Smaghi, sürekli yeni taleplerin gelmesini de ağır bir şekilde eleştirdi. ECB yönetimi ise bankaların bu taleplerine kulak tıkayarak önümüzdeki dönemde daha önemli risklere karşı şimdiden tedbirlerin artırılması önerisinde bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası'nda görüş ayrılığı

 

Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte

 

Avrupa Merkez Bankası'nın büyük çıkmazı!

 

Avrupa Merkez Bankasından resesyon açıklaması

 

Avrupa Merkez Bankası'ndan yüksek enflasyon değerlendirmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)