BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAviva Investors patronlara daha az maaş istiyor----

Aviva Investors patronlara daha az maaş istiyor

Aviva Investors patronlara daha az maaş istiyor
08 Nisan 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

Dev İngiliz yatırım firması Aviva Investors, Kovid sürecinde yatırım yaptığı şirketlerin söylemleriyle yaptıklarının uyuşmadığını söyledi. Aviva yönetim kurullarında patronların ücret artışlarına ilişkin karşı oy kullanacağı konusunda uyardı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük yatırım firmalarından Aviva Investors, Kovid pandemisi sürecinde yatırım yaptıkları şirketlerin eylemlerinin “söylemlerini karşılamadığını belirtti. Yatırım firması yönetim kurulu oylamalarında patronların yüksek maaş ve ikramiyelerle ödüllendirilmesine karşı oy kullanacakları konusunda uyardı.

335 milyar sterlinlik varlık yöneticisi geçen sene küresel çaptaki maaş ödemeleri paketlerinin %43’üne karşı oy kullanmıştı. Firma bu yılki hissedarlar toplantısında eşit derecede sert bir tutum benimseme konusunda söz verdi.

Financial News’in haberine göre, Aviva Investors ESG Şirketleri (çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim kriterlerini karşılayan şirketler) Araştırmaları ve İdaresi Küresel Başkanı Mirza Baig, Pandemi, özellikle sosyal dışlanma ve eşitsizlik olmak üzere derin toplumsal fay hatlarını ortaya çıkardı ve firmaların paydaşlara belirtilen taahhütlerini yerine getirmek için ne kadar ileri gitmeye istekli olduklarının bir ölçütü olarak hizmet etti” açıklamasında bulundu.

Baig, “Bu tarihi dönemde, bazı şirketler vaatlerini yerine getirmelerine karşın, birçoğu sözlerini eyleme geçirmeyi başaramadı. Yıllık genel kurul sezonuna yaklaşırken Aviva Investors oylarını, hissedarların ve daha geniş paydaşların deneyimlerinden kopuk yönetici ödeme paketlerine karşı çıkmak için kullanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Aviva Investors’ın ciddi endişeleri bulunduğu alanlarda Baig, büyük olasılıkla " yöneticileri sorumlu tutacağını ve bu kişilerin yönetim kuruluna yeniden seçilmeleri için desteklerini keseceği" konusunda uyardı.

Finansgundem.com'un dış kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Aviva Investors geçen yıl İngiliz gıda üreticisi Cranswick'in CEO’su Adam Couch için toplam 2,9 milyon sterlinlik bir ödeme paketi öneren ücret raporuna karşı oy kullandı. Varlık yönetimi firması CEO’nun maaşı ile ortalama bir çalışanın maaşı arasındaki farkın yıl boyunca 79’a 1’den 101’e 1 olacak şekilde ciddi anlamda yükseldiğini belirtti.

Şirket özellikle kriz zamanlarında olumlu mali performansın sonuçlarının özellikle kriz sırasında daha geniş bir işgücüne dağıtılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cranswick geçen yıla ilişkin yıllık raporunda üç fabrika işçisinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aviva’nın beklediği satış gerçekleşti

 

Yatırım bankası tarihi zararın hesabını soracak

 

14 yaşındaki gizemli milyarder

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)