BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAudi yöneticilerine karapara sorgusu!----

Audi yöneticilerine karapara sorgusu!

Audi yöneticilerine karapara sorgusu!
02 Ocak 2012 - 01:53 www.finansgundem.com

Vatan Yazarı Ufuk Şanlı Bank Audi ile ilgili ilginç iddialarda bulundu

Lübnanlı Bank Audi, Türkiye’de 14 yıl aradan sonra lisans almayı başaran ilk grup oldu. Lübnanlılar ülke olarak oldukça köklü bir bankacılık geleneğine sahip. Lübnan bankaları uzun yıllar boyunca Ortadoğu ile Batı arasında finansal köprü görevi üstlendi. Ancak tüm artılarına rağmen Lübnan ve bankacılık sözcükleri yan yana geldiğinde herkesin aklına ister istemez şu soru geldi: İç savaş sırasında bazı Lübnan bankalarının uyuşturucu paralarını akladığı tespit edilmişti. Acaba Bank Audi de bu bankalar arasında mıydı?
BDDK Başkanı Bilgin ve Kurul üyeleri lisans başvurusu sırasında herkesin zihninden geçen bu soruyu Audi yöneticilerine sordu. Lübnanlılar bu konuda çok hassas olduklarının altını çizerek şunları söyledi: “Ortaklarımız Ortadoğu’nun saygın isimlerinden oluşuyor ve itibarlarına çok düşkünler. Bu nedenle bankanın en zor günlerinde bile bu tür işlere tevessül etmediler. Lübnan bankaları arasında karaparayla mücadele için birim kuran ilk banka biziz. Hakkımızda her türlü araştırmayı yapın, eğer bir yanlışımızı bulursanız çıkan sonuca razı olacağız.”
Lisanslama süreçlerinde ‘devletin istihbarat birimleriyle’ yakın işbirliği yapan BDDK yönetimi artık mutad hale gelen kapsamlı inceleme sürecini bu sefer Bank Audi için başlattı. Devlet birimleri deyim yerindeyse Bank Audi’nin röntgenini çekti. Yapılan incelemelerde herhangi bir ‘menfi’ bir bulguya rastlanmadı. Bu da Arapların doğru söylediklerinin işareti olarak algılandı ve takdir gördü.

Ufuk Şanlı / Vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)