<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAteş: SPK ile BDDK konut kredisi için çalışıyor----

Ateş: SPK ile BDDK konut kredisi için çalışıyor

Ateş: SPK ile BDDK konut kredisi için çalışıyor
29 Kasım 2018 - 16:09 www.finansingundemi.com

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, PPP ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi için BDDK ve SPK'nın çalışma yaptığını söyledi

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, bankaların bilançolarında bulunan devlet garantili projelerin uzun vadeli kredileri ile konut kredilerinin menkul kıymetleştirilip satılması amacıyla düzenleyici kurumların bir çalışma yürüttüğünü, bankaların bu sayede likidite ve kredilerini artırabileceklerini belirtti.

Ateş, kamu-özel ortaklığı (PPP) ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesinin bankacılık sektörünü nasıl etkileyeceği sorusuna, "Buna dair SPK ve BDDK'nın ortak çalışması olduğunu biliyoruz. Bir an önce sonuçlanması, roadshow'ları yapılarak yurtdışına pazarlanması, elde edilecek likiditenin bizim her türlü altyapı projelerine... (çeşitli) sektörlere daha fazla kaynak ayırmamıza yardımcı (olur)" cevabını verdi.

Ateş konut kredilerinin seküritize edilmesiyle TL cinsi çıkarılacak menkul kıymetlerin, kur riski nedeniyle daha çok yurtiçi yatırımcılar tarafından tercih edileceğini, devletten gelir garantisi bulunan ve uluslararası arbitrasyona açık projelerin menkul kıymetleştirilmesinin ise yurtdışından döviz cinsi sermaye çekilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Bankacılık sektörünün 50 milyar doları enerji sektörüne olmak üzere 100 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladığına dikkat çeken Ateş, uzun vadeli döviz cinsi borçlanılan piyasaların çok açık olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Bu yüzden o süreci geçirirken bankaların likiditeye daha fazla ihtiyacı var. Bankaların sermayelerini ve likiditelerini artırabilmeleri için şu anda aktiflerinde bulunan uzun vadeli kredileri menkulleştirerek satmaları, gelen likiditeyle yeni krediler vermeleri gereği var."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hafız29 Kasım 2018 17:01

    Türkiye'nin krizlerde avantajı bu tarz türevlerinin olmaması idi. Şimdi sırf iktidar için bu salakça düzenlemeye yaparlarsa ülke ekonomisine kurşun sıkmış olurlar