Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Borsanın kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, zorlu bir sonbaharı geride bıraktıklarını, kışa umutlarını koruyarak girdiklerini söyledi.
Tarımda üretici fiyatlarında yaşanan artışa işaret eden Çandır, "Fiyat artışlarını yaşamış üretici ve ticaret kesimi, bunu tüketiciye yüzde 25 civarında yansıttı. Bu dönemde tarımsal üretim ve ticaretle uğraşanlar ilan edilen tüketici enflasyonunu aşağıya çeken bir görev üstlenmiştir. Eğer bu karşılaştırmayı yıllar boyunca yaparsak göreceğiz ki aslında tarım sektörü, diğer sektörlerden çok daha az düzeyde enflasyonu etkilemiştir." değerlendirmesinde bulundu.
Maliyetlerini, fiyatlarına yansıtamayan bir sektörün büyüyemeyeceğini dile getiren Çandır, tarım sektörünün küçüldüğünü savundu. Çandır, "Stratejik sektör olan tarımı, el birliğiyle hak ettiği yere getirmeli, tarıma itibarını yeniden kazandırmalıyız." ifadesini kullandı.
"Stoklama rant aracı olarak kullanılmamalı"
Antalya'da sektörel krediler bakımından en yüksek büyümenin yüzde 140 ile toptan ticarette gerçekleştiğini dile getiren Çandır, ziraatte ise yüzde 20'lik artış olduğunu belirtti.
Tarımda hastalıklarla mücadele, planlama, üretim ve ticaretin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Çandır, soğanda küf, zeytinde zeytin sineği, domateste tuta, susamda kelebek zararlısının yanı sıra yeraltı sularının çekilmesi gibi çok sayıda sorunla mücadele edildiğini söyledi.
Çandır, "Soğanda yeni ürün Adana bölgesinde nisanda çıkacak. Yeni ürün çıkana kadar soğandaki bu hareketliliği izleyeceğiz, iniş çıkışlar olacak." dedi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, dünyadaki tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 56'sını, toplam gıdanın yüzde 80'ini çiftçilerin ürettiğine dikkati çeken Çandır, küçük üreticinin tarımdan çekilmesinin ürünün sürekliliği ve devamı açısından risk olduğunu kaydetti.
Kışlık için alınıp Ev mutfak/balkonlarda bekletilen kuru soğanlar nemden dolayı çabuk filizleniyor EN DOĞRUSU DEPOLARDA BEKLETİLİP MART SONUNA KADAR AZAR AZAR PİYASAYA SÜRÜLMESİDİR Haliyle sağan depolarda da kabuk bağlayıp fire veriyor ayrıca depolama nakliye masrafları oluyor/artıyor kış aylarında birinci kalite iri kuru soğanın market/manav/pazarda 5 tl ye satılması gayet normaldir 10 tl yi geçerse anormaldir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.