Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Asya-Pasifik'teki hisseler, Çin'in ticaret verilerini açıklaması, Kore ve Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırmasıyla yükseldi.
Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.92 yükseldi ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 2.31 yükseldi. Havayolu hisseleri, bazı koşullar altında Kasım ayına kadar karantinasız seyahate izin verilebileceğini belirten bir raporun ardından yükseldi.
Cathay Pacific yüzde 2.02 ve China Southern Airlines yüzde 4.28 yükseldi.
Tianqi Lithium, Hong Kong'daki piyasaya çıkışında 82 Hong Kong doları (10.45 dolar) teklif fiyatından yaklaşık yüzde 10 düştü. En son 74.15 Hong Kong dolarındaydı.
Miniso hisseleri de Hong Kong pazarındaki ilk çıkışında düştü.
Japon Nikkei 225 yüzde 0.35 ve Topix endeksi yüzde 0.24 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi yüzde 0.83 yükseldi ve Kosdaq yüzde 0.95 yükseldi.
Reuters'e göre, maliye bakanlığının hisse senedi istikrar fonunu piyasaya müdahale etmek için kullanacağını söylemesinin ardından Tayvan'ın benchmark Taiex sabah ticaretinde yüzde 3'ten fazla yükseldi. Endeks en son yüzde 2.55 yükselmişti.
Avustralya'da S&P/ASX 200 yatay seyretti.
Çin piyasaları yön bulmakta zorlandı ancak son olarak yüksek işlem gördü. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,1 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 0,43 yükseldi.
Reuters'a göre, Çin ticaret verileri, 2022'nin ilk yarısında yuan cinsinden ihracatta yüzde 13,2 artış gösterirken, ithalatın yüzde 4,8 arttığını bildirdi.
MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,47 yükseldi.
Yatırımcılar ayrıca ABD'nin Haziran ayı enflasyon raporunu da bekliyor olacak.
Japonya'da imalat sektörünün ekonomiye güveni değişmedi
Japonya'da imalat sektörünün ekonomiye güveni Temmuz ayında bir önceki aya göre değişiklik göstermedi.
Reuters tarafından aylık olarak hazırlanan ve BOJ'un çeyrek dönemlik Tankan araştırması ile yüksek korelasyon gösteren imalat sektörü güven endeksi, Temmuz ayında 9 seviyesinde kaldı.
Ankete göre, Japon üreticilere duyulan güven, çip sıkıntısının yarattığı baskıyı, Çin'in Covid-19'a tepkisini ve ithal malzemeleri giderek daha pahalı hale getiren zayıf yeni yansıtıyor.
Hizmet sektörü güven endeksi ise hafif bir artış gösterdi ve 13 seviyesinden 14'e çıktı.
Güney Kore Merkez Bankası, faiz oranını 50 baz puan artırdı
Güney Kore Merkez Bankası(BOK), piyasaların beklediği seviyede Faiz artışına gitti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 1,75'ten yüzde 2,25'e çıktı. Piyasalarda da beklenti faizin 50 baz puan artırılacağı yönündeydi.
Banka, Mayıs toplantısında 25 baz puan faiz artışı yapmıştı.
Güney Kore'de enflasyon en son yıllık yüzde 6,0, çekirdek enflasyon yüzde 3,9 olarak açıklandı. Bankanın enflasyon hedefi yüzde 2,0 seviyesinde bulunuyor.
Yeni Zelanda Merkez Bankası, faiz oranını 50 baz puan artırdı
Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ), faiz oranında bir kez daha 50 baz puanlık artışa gitti.
RBNZ'den yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı yüzde 2,00'den yüzde 2,50'ye yükseltti. Piyasaların beklenti de faizde aynı oranda artış yapılacağı yönündeydi.
Banka, enflasyonu yüzde 1-3 hedef aarlığında tutma taahhüdünde kararlı olduğuna işaret etti.
RBNZ, parasal koşulların enflasyon beklentilerini sınırlamasını sağlayana ve tüketici fiyat enflasyonunun hedef aralığına getirmek için yeterli olduğundan emin olana kadar gösterge faizi hızlı bir şekilde yükseltme yaklaşımını sürdürmeye devam edecek.
Yeni Zelanda'da enflasyon en son yıllık yüzde 6,9 seviyesine kadar çıktı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.