Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fransa'da Kovid-19 aşısı olmayan sağlık çalışanlarının çarşamba gününden itibaren geçici olarak işlerinden uzaklaştırılacak olması, sektörde bazı çekinceleri de beraberinde getirdi.
Uzmanlar, koron avirüs aşısı olmayan 300 bini aşkın tıbbi bakım personeli, hasta bakıcı, acil mühahale ekibi ve diğer çalışanların mesailerinden uzaklaştırılacak olmasının hastanelerdeki iş akışını büyük oranda sekteye uğratacağı konusunda uyarıyor.
Fransa'da Sağlık Bakanlığı aldığı kararla, özel ve kamu sağlık çalışanlarının Kovid-19 aşısı yaptırmasını zorunlu hale getirmişti. Söz konusu kanun, Fransa parlamentosunda geçtiğimiz temmuz ayında kabul edilmişti.
Yeni mevzuata göre Fransa'da salgına karşı aşı yaptırmayan sağlık çalışanlarının mesaileri ve maaşları geçici olarak askıya alınacak ancak bu kişiler işlerinden atılmayacak.
Geçtiğimiz salı günü CGT sağlık sendikası üyesi Doktor Christophe Prudhomme önderliğinde bazı sağlık çalışanları, söz konusu kararın hastanelerdeki iş akışını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek Sağlık Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi. Dr. Prudhomme yaptığı açıklamada, "Alarm zillerini çalma vakti geldi. Bu kanunun uygulanmasında ısrar edilirse, (hastanelerdeki) yataklar kapanır ve hayatta kalma şansı olan hastaları kaybedebiliriz." diye konuştu.
67 milyon nüfuslu Fransa'da vatandaşların yüzde 87'si en az bir doz ve yüzde 83'ü ise 2 doz Kovid-19 aşısı yaptırdı. Ancak sağlık çalışanları da dahil olmak üzere bazı kesimler, aşı zorunluluğuna karşı çıkıyor.
Fransa genelinde sağlık personelinin yüzde 90'ı aşılı
Fransa'da görev yapan yaklaşık 3 milyonu aşkın doktor ve sağlık çalışanlarınınsa yaklaşık yüzde 90'ı aşı yaptırdı. Yapılan anketlere göre de, ülkede yaşayan vatandaşların çoğunluğu sağlık görevlilerine getirilen aşı zorunluluğunu desteklediğini belirtiyor.
Yeni yönetmeliğe göre Fransa'da, personelinin aşılanma verilerini Sağlık Bakanlığı'na bildirmeyen kurumlara 3 bin 750 euro'ya kadar para cezası verilebiliyor. Ülkede tek doz aşı yaptıran sağlık çalışanları her 3 günde 1, PCR testi yaptırmak zorunda.
Fransa'da Kovid-19 sebebiyle 115 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, ülkede bugüne kadar yaklaşık 7 milyon (nüfusun yüzde 10'u) vaka tespit edildi. Sağlık yetkilileri, hayatını kaybedenlerin büyük bir çoğunluğunun aşı yaptırmayan kişiler olduğunu söylemişti.
Aşısız gebelerde ölümler üç kat arttı!
İzmir'de birinci doz aşılamada yüzde 88'e ulaşıldı
Korona artık onları hedef alıyor! İşte en şanssız grup...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.