Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yaklaşık 2 yıl önce Çin'in Wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan korona virüse (Kovid-19) on milyonlarca kişiye bulaştı. Salgın nedeniyle 5 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.
Aşı karşıtlığının yeni ve daha ölümcül varyantların ortaya çıkmasına neden olacağı uyarıları sürerken bilimi görmezden gelen bu grubu hayli üzecek bir haber geldi.
Son dönemde pek çok aşı karşıtı grup aşıların hayati risklere yol açan komplikasyonlara neden olduğunu iddia ederek bu yönde paylaşımlarda bulunuyordu.
FDA TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU
Hürriyet'teki habere göre; Salgın konusunda en yetkili kurum olarak gösterilen ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) bu tartışmalara son noktayı koydu.
Yaşları 18 ile 55 arasında değişen 306 katılımcının verilerinin incelendiği araştırmaya göre, takviye doz sonrası iddia edilen yönde bir yan etkiye rastlanmadı. Araştırmacılar, katılımcıların yüzde 63,7'sinin takviye dpzdan sonra yorgunluk yaşadığını buldu. Katılımcıların yüzde 48,4'ünde baş ağrısı, yüzde 39,1'inde ise kas ağrıları saptandı.
306 katılımcının 16'sınınlenf düğümlerinin şiştiği açıklandı. Söz konusu yan etkilerin hafif ve orta derece sınıfına girdiği bilgisinin altı çizildi.
HER YIL AŞI OLACAK MIYIZ?
Dünya korona virüse karşı geliştirilen aşı ve ilaçlar sayesinde tabiri caizse tünelin ucundaki ışığı görmeye başladı. Pek çok uzman önümüzdeki yıl pandemiyi geride bırakıp endemik döneme adım atacağımızı belirtiyor.
Dünya pandemiden kurtulmak için gün sayarken herkesin aklındaki soru ise kuşkusuz her yıl korona virüs aşısı olmak zorunda olup olmadığımız.
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile birlikte korona virüs aşısı geliştiren BioNTech'in CEO'su olan Uğur Şahin, bu soruya yanıt verdi.
Dün, BILD am Sonntag gazetesine konuşan Prof. Dr. Şahin, salgınla mücadelede aşının öneminin altını çizdi ve her yıl bir doz hatırlatıcı aşıya ihtiyaç olabileceğini söyledi.
BioNTech’in Baş Tıbbi Sorumlusu Özlem Türeci ise geçtiğimiz günlerde DW'ye yaptığı açıklamada 'Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız' ifadesine yer vermiş ve koronavirüsün yıllar içinde nüfusun bazı gruplarının her yıl veya iki yılda bir aşılandığı gribe benzer bir virüse dönüşebileceğinin altını çizmişti.
Nijerya'da aşı olmayan kamu çalışanı işe alınmayacak
Avustralya çift doz aşılılara sınırlarını açıyor
Salgında başa dönüldü: Burası Avrupa'nın göbeği...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.