<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı rekabeti mi, tarafsız araştırma mı?----

Aşı rekabeti mi, tarafsız araştırma mı?

Aşı rekabeti mi, tarafsız araştırma mı?
28 Mayıs 2021 - 12:25 www.finansingundemi.com

İngiliz AstraZeneca ve Amerikan Johnson &Johnson aşılarının ölüme yol açtığı öne sürülüyordu. Ancak DSÖ iddiaya yönelik kanıt olmadığını açıklamıştı. Almanya, söz konusu aşılar ile pıhtılaşma arasındaki bağı ortaya çıkardığını ileri sürdü.

Avrupa genelinde Ingiliz AstraZeneca firması ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği koronavirüs aşısı yaptıran 16 milyon kişiden 142’si kan pıhtılaşması nedeniyle ölmüştü. ABD’de de Amerikan Johnson & Johnson aşısı yaptıran 10.4 milyon kişiden 28’i aynı sebeple hayatını kaybetmişti. 2 aşının da kan pıhtılaşmasına yol açtığı iddia edilmiş, birçok ülke AstraZeneca aşısının kullanımını durdurmuştu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise aşılarla kan pıhtılaşması arasında bir bağ bulamadıklarını açıklamıştı.

Posta'nın haberine göre; Alman Goethe ve Ulm üniversiteleri, aşının kan pıhtılaşmasına yol açtığının kanıtlandığını öne sürdü. Araştırmaya göre; aşıyla vücuda enjekte edilen soğutularak etkisiz hale getirilmiş adenovirüs (üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açan virüs) hücrenin içindeki sıvı yerine genetik kodların bulunduğu çekirdekçiğin içine giriyor. Burada genetik yapısını değiştiren soğuk virüs, kan pıhtılaşmasına neden oluyor. Araştırmacılar, sorunun çözülmesinde üretici firmalara yardımcı olabileceğini duyurdu.

Araştırma dünyada şok etkisi yaratırken söz konusu aşılara şüpheyi bir kez daha artırdı. Ancak araştırmanın henüz hiçbir bilimsel yayında yer almaması dikkat çekiyor. Çünkü birçok bilim insanı, araştırmaya şüpheyle yaklaşıyor.

Gerekçe ise; araştırmanın aşı tedariğinde Ingiltere’nin en büyük rakibi Almanya’da yapılması. AstraZeneca’nın itibar kaybı, BioNTech aşısı üreten Almanya’ya büyük bir maddi kazanç getirebilir. Nitekim, AstraZeneca aşıları bir türlü eline ulaşmayan Avrupa Birliği, BioNTech ile de anlaşma imzalamıştı.

39 yaşındaki model aşı olduktan sonra öldü!

 

'Aşı olanlar ödüllendirilsin' önerisi

 

Bakan Varank duyurdu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)