Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa genelinde Ingiliz AstraZeneca firması ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği koronavirüs aşısı yaptıran 16 milyon kişiden 142’si kan pıhtılaşması nedeniyle ölmüştü. ABD’de de Amerikan Johnson & Johnson aşısı yaptıran 10.4 milyon kişiden 28’i aynı sebeple hayatını kaybetmişti. 2 aşının da kan pıhtılaşmasına yol açtığı iddia edilmiş, birçok ülke AstraZeneca aşısının kullanımını durdurmuştu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise aşılarla kan pıhtılaşması arasında bir bağ bulamadıklarını açıklamıştı.
Posta'nın haberine göre; Alman Goethe ve Ulm üniversiteleri, aşının kan pıhtılaşmasına yol açtığının kanıtlandığını öne sürdü. Araştırmaya göre; aşıyla vücuda enjekte edilen soğutularak etkisiz hale getirilmiş adenovirüs (üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açan virüs) hücrenin içindeki sıvı yerine genetik kodların bulunduğu çekirdekçiğin içine giriyor. Burada genetik yapısını değiştiren soğuk virüs, kan pıhtılaşmasına neden oluyor. Araştırmacılar, sorunun çözülmesinde üretici firmalara yardımcı olabileceğini duyurdu.
Araştırma dünyada şok etkisi yaratırken söz konusu aşılara şüpheyi bir kez daha artırdı. Ancak araştırmanın henüz hiçbir bilimsel yayında yer almaması dikkat çekiyor. Çünkü birçok bilim insanı, araştırmaya şüpheyle yaklaşıyor.
Gerekçe ise; araştırmanın aşı tedariğinde Ingiltere’nin en büyük rakibi Almanya’da yapılması. AstraZeneca’nın itibar kaybı, BioNTech aşısı üreten Almanya’ya büyük bir maddi kazanç getirebilir. Nitekim, AstraZeneca aşıları bir türlü eline ulaşmayan Avrupa Birliği, BioNTech ile de anlaşma imzalamıştı.
39 yaşındaki model aşı olduktan sonra öldü!
'Aşı olanlar ödüllendirilsin' önerisi
Bakan Varank duyurdu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.