Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2023 yılına kadar tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılını simgeleyecek şekilde 2 bin 23 metre orta açıklığa sahip köprümüz, orta açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.
Bakan Arslan, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesi Belediye Meydanı'nda düzenlenen ''İyilik için İftar'' programına katıldı.
Burada konuşan Arslan, Tekirdağ'ın sanayisiyle, ekonomisiyle, endüstrisiyle İstanbul ile birlikte Türkiye ekonomisini canlandıran çok önemli bir merkez olduğunu belirtti.
Tekirdağ'a 14 yılda yapılan yatırımların 2 milyar 640 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Arslan, kente yapılan yatırımların son hızla devam ettiğini vurguladı.
Tekirdağ'a 79 yılda 85 kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Bakan Arslan, ''Son 14 yılda Tekirdağ'ın bölünmüş yol uzunluğu 311 kilometreye ulaştı. AK Parti iktidarları göreve geldiğinde bırakın komşu vilayetleri, Tekirdağ'ın kendi ilçelerine bile ulaşımında büyük sorunlar vardı. 14 yılda Tekirdağ'ı Edirne’ye, İstanbul'a, Kırklareli’ye ve Çanakkale’ye bölünmüş yollarla bağladık. Neredeyse ilçelerinin tamamını bölünmüş yollarla birbirine bağladık." diye konuştu.
Arslan, kentte yapılan ve yapılması planlanan bölünmüş yol çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
''1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2023 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz''
Bakan Arslan, Tekirdağ'ı sadece Çanakkale’ye değil, tüm Ege’ye otoyolla bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de içeren otoyol projesini başlattıklarını hatırlattı.
Toplam uzunluğu bağlantı yolları dahil 352 kilometre olan bu dev projenin temelini 18 Mart’ta attıklarını anımsatan Arslan, ''1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2023 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılını simgeleyecek şekilde 2 bin 23 metre orta açıklığa sahip köprümüz, orta açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprü, Ege Bölgesi’ne giden araçların mevcut durumda kullandıkları Edirne-İstanbul-İzmit-Bursa güzergahına alternatif olmakla kalmayacak, ana yol haline gelecek.'' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin demir yollarıyla tam anlamıyla bir köprü olabilmesi için çalıştıklarını anlatan Arslan, bu kapsamda Halkalı-Kapıkule demiryolu projesini de başlattıklarını söyledi.
Bakan Arslan, Kapıkule’den başlayan güzergahın, doğu yönüne doğru mevcut İstanbul-Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars üzerinden Kars-Tiflis-Bakü hattı ile Tiflis'e ve oradan da mevcut demiryolu ile Bakü’ye ulaşacağını anlattı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.