Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Arjantin'de serveti belirli bir miktarı aşan kişilerden bir kerelik özel vergi alınmasını içeren yasa tasarısı, Senatoda onaylanarak yasalaştı.
Arjantin Kongresinin üst kanadı Senatörler Meclisinde düzenlenen oturumda, ülkede serveti 200 milyon Arjantin pesosundan (2,5 milyon dolar) fazla olan kişilerden özel bir vergi alınmasını kapsayan yasa tasarısı, 26 hayır oyuna karşı 42 evet oyuyla yasalaştı.
Yasanın yürürlüğe girmesi için Devlet Başkanı Alberto Fernandez tarafından imzalanması gerekiyor.
Ülkede hükümet kanadı, bu yasa sayesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu zararın hafifleyeceğini savunurken, yasayı "uygulanamaz" olarak değerlendiren muhalefet ise düzenlemede tutarsızlıkların olduğunu ve hukuki davalara neden olacağını ileri sürüyor.
Servet vergisi
Arjantin'de tam adı "Büyük Servetlerin Olağanüstü Dayanışma Katkısı Kanunu" olan, "servet vergisi" olarak da bilinen yasayla, varlığı 200 milyon pesoyu aşan (resmi dolar kuruyla yaklaşık 2,5 milyon dolar) kişilerin servetinden yüzde 2 ila 3,5 arasında değişen miktarda vergi alınacak.
Yasaya göre, en düşük vergiyi yüzde 2'sini ödemek kaydıyla serveti 200 milyon pesoyu aşan kişiler, en yüksek vergiyi ise yüzde 3,5'ini ödemek kaydıyla serveti 3 milyar pesoyu (36 milyon dolar) aşanlar ödeyecek.
Ülkede yaklaşık 12 bin kişiyi etkileyecek ve yalnızca bir kere alınacak vergiyle, yaklaşık 300 milyar Arjantin pesosu (3,8 milyar dolar) yerel paranın elde edilmesi öngörülüyor.
Eski Devlet Başkanı ve şimdiki Devlet Başkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner'in oğlu milletvekili Maximo Kirchner'ın hazırladığı servet vergisi nisan ayında gündeme gelmiş ve ülke muhalefeti tarafından eleştirilmişti.
Son yıllarda ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de Alberto Fernandez hükümeti, ülkenin içinde bulunduğu durumdan eski Devlet Başkanı Mauricio Macri ve onun neoliberal politikalarını sorumlu tutarken, ülke muhalefeti ise son bir yılda Arjantin pesosunun yabancı para karşısında ciddi değer kaybedişinden, vergiler nedeniyle büyük şirketlerin merkezlerini Arjantin'den taşımalarından hükümeti sorumlu tutuyor.
Dalgıçlar buldu! 2. Dünya Savaşı dönemine ait şifreleme cihazı
Susuzluk tehdidi yaşayan İzmir'de tonlarca su boşa aktı
Maduro'dan ABD'ye ilginç suçlama
ABD'de esrar kullanımına ilişkin düzenlemeler eyaletlere bırakıldı
Türkiye dede serveti 2 -5 milyon dolarda olan dan %10, 5 -10 milyon dokardan %15, 10 milyondan fazla olanda serveti olanlara ise kademeli olarak %20 ye kadar çıkarılacak şekilde servet vergi alınsın. Aylara bölerek vergileti İki yıllık zaman dilimi içinde ödesinler. Burdan gelen paraların yarısı devletin kadasına girsin, yarısı ise serveti 100 bin dolardan aşağı olanlara dağıtılsın.
Gayrımenkul sahiplerinden yıllardır alınıyor zaten
tek yol güçlendirilmiş kominizim sistemi bakın görün :)
Çin de ki gibi mi? Dünyanın n zengini Çinliler artık ilk sıralarda! Sen Sen Komunist ol eşşek gibi çalış! Uyanığın biri de Komunist olsun ama Karun kadar malı olsun sen gıkını bil çıkarma! Sen gibi salaklar da neyi savunduğunu dahi bilemez.
Aslında vergi zaten ekonomiye katılmayan nakitten alınır. Dolaylı vergi diye bir şey yok zaten olmamalı
IMF köle olursan halin böyle olur.bir adım ileriye dahi gidemezsin ürettirmezler bir de sena kredi verirler kanını damlasına kadar emerler.chp nin da yapacağı ilk şey IMF dayanağıdır.
Türk Eurobondlarının yüzde 6 faizle ihracı gerçekleşiyor. TCMB rezervleri eksi 55 milyar dolara düşmüş.
bence daha önceki yıllarda olduğu gibi IMF den aldıkları borçları bir kez daha ödemesinler olup bitsin.bu nasıl bir ülke arkadaş.45 milyonluk bir ülke bir türlü krizden kurtulamadı.bundaki en büyük etken kafası çalışmayan mal siyasetciler.eğer ülkenin tarımla kalkınacak diye milletin gözünü boyuyup iktidara gelmek için yalanlar söyler isen olacağı bu kaçnılmaz durumlar her zaman olur.bir ülke tarımla değil sanayi ile kalkınılır.sanayin güçlü olur ise tarımında güçlü olur.
Aman reis duymasın. Serveti 50 bin lira üstünde 500 bin altında olanlardan yüzde 10 vergi ister
Evet; Ülke kaynakları son derece güzel kullanıldı! Saymakla bitmeyen yatırımlar! Barajlar Tüneller En önemlisi de savunma sanayiinde 20 yıl öncesinde rüyasında bile göremeyeceği ilerleme kaydedildi! Laf olsun torba olsun diye ekonomik kaynaklar heba edildi diye beylik laflar eden anguslar gerçekte içindeki niyeti söylüyor. Bu ülkeye çivi dahi çakmamış çakmaya niyeti de olmayan anguslar böyle beylik laflar ettiğini zan edip boş konuşurlar. Bu anguslar üstelik sanki bu işler çok basit v sıradan işlermiş gibi burun kıvırması ahmaklığın göstergesidir.
Nedim denilen zat. Ülke kaynakları çok mu akıllı kullanıldıda vatandaş fedakarlık yapacak. Senin gibiler anca bu masala inanır. İnsanlar vergi manyağı oldu ne fedakarlığı. Senin o yandaş patronların yapsın fedakarlığı. Parayı cukkalayan.
Be Allah ın gerzeği Dünyadan haberin yok gaz çıkarır gibi sallyorsun! Sadece Amerika da medya zenginleri kişisel serveti 40-50 milyar dolara vuran patronlar var! Bir de Dünyayı gerçek anlamda sömürenler var ki bunlar medyaya bilel çıkmaz Bunlar ülkeleri insanları algı oyunlarıyla birbirine düşürür kültürel yozlaşmaya zemin hazırlarlar ki insanlık uyanmasın çıkmış sen de çıkmış burada Reis duymasın bilmem ne güya politik taşlama yapacak! Bak koçum zengininden fakirine herkes bu ülke için fedakarlık yapmak zamanı hem de tam şimdi! Aksi çevrendeki ülkelere bir bak ne hale geldiler! Daha bir rezilliktir.
Batık ülkeden son çırpınışlar
Bence çok az bir vergi servet sınırı olmalı, bir milyar doları geçmemeli servetin geçerse devletin olmalı, dünyanın en zengin insanı kârun kârun diye bilinir ama bu günün kartellrî bin kat daha zengin ,alfa kuşağını bulmam ama intikam kuşağı bunların canların okuyacak gibi.
Bence rüşvetten alınmalı,
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.