<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'tan cumhurbaşkanlığı sarayı açıklaması----

Arınç'tan cumhurbaşkanlığı sarayı açıklaması

Arınç'tan cumhurbaşkanlığı sarayı açıklaması
06 Kasım 2014 - 07:33 www.finansingundemi.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni Cumhurbaşkanlığı binası hakkındaki görüşlerini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni Cumhurbaşkanlığı binası hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Arınç, “Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Bu kadar olmamalıydı derseniz, bu tartışılabilir. Az bir para değil. Özel imalatlar. İnce işçilik kullanılmış. Bazı işler özel imalat olarak yaptırılmış. Bunlar doğrudur ama masraflıdır. İkinci özelliğim de israfa karşıyım. Meclis Başkanlığı döneminde akan suyun hesabını sormuşumdur. Resmi konutu kullanmadım. Bu benim şahsi düşüncemdir. ‘Hani ben Cumhurbaşkanı olsaydım nasıl yapardım’ E şimdi olmamış bir şeyi konuşmanın anlamı yok! Ama rakam yüksek, tartışılabilir” dedi.

Arınç, 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefet milletvekillerinin sorularını cevapladı. Arınç, yeni Cumhurbaşkanlık binası hakkındaki kişisel görüşlerinin sorulması üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.Binanın, Başbakanlık binası olarak tasarlandığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

“O zaman bize söylenen: ‘Bugün Ankara’nın merkezinde Başbakanlık binası var, ama 20’ye yakın yerlerde kurumların binası var.’ Dolayısıyla söylenen birbirileri ile koordinatları zor oluyor. ‘Bir avlu içerisinde Başbakanlık merkez binası yapılsa iyi olur’ dediler. Tabi son ana gelinceye kadar, ‘Biz burayı Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak düşünüyoruz, siz de burayı kullanabilirsiniz. Bu şekilde devam edebilirsiniz’ denilmiş. Sayın Başbakan da buna rıza göstermiş. Dolayısıyla iki tartışma var. Birincisi Çankaya Köşkü vardı, Atatürk’ten bu yana neden ayrı bina yapılıyor? Benim cevabım: kamu hizmetlerine tahsis edilmiş binalardır. Kutsallık yoktur. Orası da olur burası olur. Çankaya da köşktür. Ankara’nın en değerli yeridir. Çankaya Köşkü’nü imara açsak, oraya imar sonucunda yapılacak 2,5 katrilyon lira. Ekonomik gözle bakmamak gerekir. Dünyadaki her yer prestijli makamlardır. Bu kadar mıdır? Onu kast etmiyorum. Çoğu yerlerde eski saray kalıntısı olabilir. Bazılarında bir azamet göstergesi bir debdebe göstergesi olabilir. Osmanlı geleneğinde de böyledir. Başka ülkelerin cumhurbaşkanları mütevazı yerlerde karşılamak, merasim yapmak uygun bulunmamaktadır. Dünyanın her yerinde Cumhurbaşkanlığı makamı daha büyük ve görkemli olur. Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Bu kadar olmamalıydı derseniz. Bu tartışılabilir. Az bir para değil. İncelediğimde karşıma şu çıktı: Özel imalatlar. O kadar ince işçilik kullanılmış. Öngörülemeyen keşif artışları verilebiliyor. Ben burada nereye gitti dediğimizde, zaten dün müteahhit de açıklamış. Bazı işler özel imalat olarak yaptırılmış. Bunlar doğrudur ama masraflıdır. Ben mütevaziyim. İkin özelliğim de israfa karşıyım. Meclis Başkanlığı döneminde akan suyun hesabını sormuşumdur. Resmi konutu kullanmadım. Bu benim şahsi düşüncemdir. ‘Hani ben Cumhurbaşkanı olsaydım nasıl yapardım’ E şimdi olmamış bir şeyi konuşmanın anlamı yok! Ama rakam yüksek. Tartışılabilir. Cumhurbaşkanlığı orada. Bütçesini de arttırıyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)